DA SE FUDBAL IGRA ŠIROM SRBIJE! Radnički iz Niša protiv smanjenja broja klubova u Super ligi
Foto: Radnički Niš

SUPERLIGA SRBIJE

DA SE FUDBAL IGRA ŠIROM SRBIJE! Radnički iz Niša protiv smanjenja broja klubova u Super ligi

Fudbal -

Fudbalski klub Radnički iz Niša uputio je danas saopštenje u kojem se navodi da je taj superligaš protiv smanjenja domaćeg takmičenja na 12 klubova, jer to vodi u "beogradizaciju" srpskog fudbala.

"Želimo da se fudbal igra širom Srbije. U Loznici, Šapcu, Somboru, Užicu, Pirotu, Leskovcu, Vranju, Zaječaru... Slažemo se sa predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem da je neophodno da se ulaže u razvoj srpskog fudbala i zato smo protiv toga da sve svedemo na Beograd", navodi se u saopštenju, preneo je sajt klub.

U nastavku saopštenja predstavnici niškog kluba dodaju da se "zalažu za izbore na svim nivoima u Fudbalskom savezu Srbije (FSS)".

"Takođe, sumnjamo i u novu sudijsku organizaciju. Mi i dalje ne znamo na koji način se biraju sudije, ko ih bira i po kom kriterijumu, niti je definisano pitanje kontrole i odgovornosti za one koji ne rade dobro svoj posao. FK Radnički se zalaže da se uspostavi sistem sudijske organizacije, koji neće biti nečiji lični izbor. Sumnju odmah izaziva i to da se na sadašnjem spisku sudija nalaze oni poput Lazara Lukića, Pavla Tomića, Marko Ivkovića i sličnih", dodaje se u saopštenju.

"Naglašavamo i da komentator na televiziji Arena Sport nije kriterijum da li neki sudija sudi dobro ili ne, a da se već godinama pravi takva atmosfera. Takođe, smatramo i da FSS duguje odgovor, pre svega srpskoj javnosti, ko ih vodi, da li su to sadašnji funkcioneri, činovnici ili su to neki za koje verujemo da su bivši, jer je trenutno delovanje netransparentno", zaključuje se u saopštenju.

lopta, fudbal
foto: Starsport©

Prethodnih dana u zajedničkom saopštenju fudbalski klubovi Crvena Zvezda i Partizan zatražili su smanjenje Super lige Srbije na 12 ekipa od sezone 2022/23, dok se očekuje stav FSS-a po tom pitanju.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja