NISU SVI ENGLEZI IDIOTI: Skupljaju novac da nadoknade DUŠEVNU BOL devojčice: Suze mlade Nemice izazvale buru na Ostrvu!
Foto: Profimedia

sjajna akcija

NISU SVI ENGLEZI IDIOTI: Skupljaju novac da nadoknade DUŠEVNU BOL devojčice: Suze mlade Nemice izazvale buru na Ostrvu!

Fudbal -

Fotografija uplakane devojčice nakon eliminacije Nemačke sa Evropskog prvenstva obišla je planetu i izazvala brojne komentare ljubitelja fudbala širom sveta.

Fudbaleri Engleske savladali eliminisali su Nemce u osmini finala Evropskog prvenstva (2:0) i tako slomili srce jednoj mladoj navijačici "Pancera", koja je uživo na Vembliju pratila meč.

Fotografija na kojoj otac teši uplakanu ćerkicu postala je viralna, a deo engleske javnosti uputio sramne komentare na račun devojčice.

Reakcija pojedinih engleskih navijača izazvala je pravu buru na Ostrvu, užasne poruke upućene uplakanoj devojčici zgrozile su veći deo javnosti, koji osuđuje takvo ponašanje.

Biznismen iz Velsa Džoel Hjuz pokrenuo je humanitarnu akciju, koju su podržale i brojne poznate ličnosti. Ovaj čovek rešio je da "vrati osmeh na lice nemačkoj devojčici".

"Nisu svi Englezi idioti", poručio je Hjuz.

"JustGiving" je naziv stranice koju je Hjuz pokrenuo sa ciljem da se uplati novac koji bi bio prosleđen roditeljima devojčice, kao neka vrsta naknade za pretrpljeni duševni bol zbog vređanja koje je pretrpela od strane britanskih navijača.

Hjuz je istakao da ovom akcijom želi da skrene pažnju na nasilje na internetu, koje se dešava svuda oko nas. On smatra da je ovo odlična prilika da se ukaže na uvu učestalu pojavu u čitavom svetu.

Za samo dva dana od pokretanja akcije za porodicu ove devojčice prikupljeno je 25 hiljada funti. Hjuz još uvek nije uspeo da stupi u kontakt sa porodicom, ali veruje da će uspeti u tome.

On je istakao da ako porodica ne bude pronađena ili ne želi da prihvati novac, on će biti doniran u slične svrhe.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track