VIDIĆ VIDI ENGLEZE KAO ŠAMPIONE EVROPE: Sautgejt igra na rezultat, ne umiru u lepoti, sve kreće od JAKE ODBRANE!
Foto: Profimedia

analiza

VIDIĆ VIDI ENGLEZE KAO ŠAMPIONE EVROPE: Sautgejt igra na rezultat, ne umiru u lepoti, sve kreće od JAKE ODBRANE!

Fudbal -

Gordi Albion igra drugačije nego ranijih godina, selektor je promenio koncept, tvrdi legendarni srpski as

Nemanja Vidić veoma je cenjen u Engleskoj. Legendarni kapiten Crvene zvezde i Mančester junajteda analizirao je učinak fudbalske reprezentacije Engleske na Evropskom prvenstvu.

Aleks Ferguson, Nemanja Vidić
foto: Profimedija

U autorskom tekstu za ugledni list "The Athletic" detaljno je Nemanja Vidić secirao igru Gordog Albiona.

Engleska, Hari Kejn
foto: EPA

- Tim Engleske je izgra|en na odbrani, na kolektivu, pre nego na briljantnim individualcima. Engleski odbrambeni fudbaleri možda nisu najbolji na svetu, ali imaju snažan kolektiv i ravnotežu. Hari Megvajer izgleda samouvereno i oseća se komforno. Osmica na skali do 10 u svemu. Džon Stons je dobar na lopti i sve je bolji, to je njegov najveći kvalitet. Pas mu je izvanredan. Luk Šo i Kajl Voker su taktički napredovali. Iza njih, Džordan Pikford kao dominantan golman. Glasan je, pun samopouzdanja, pouzdan - tvrdi Nemanja Vidić i nastavlja:

Engleska
foto: EPA

- Kad vidim Deklana Rajsa i Kalvina Filipsa oni ne izgledaju kao klasični engleski veznjaci: Skols, Lampard, Džerard ili Bekam. Oni su bili kreativniji, davali golove. Rajs i Filips zaustavljaju kontranapade, daju čvrstinu. Ovaj engleski tim mora da ne voli napadače, ne daju im da daju golove. Isto mi se dešavalo u Srbiji kad smo primili samo jedan gol u 10 utakmica.

Geret Sautgejt
foto: AP

Potom se Nemanja Vidić fokusirao na selektora Gareta Sautgejta:

- Promenio je pristup. Ranije su pritiskali visoko, računao je na kreaciju i brzinu. Sada više ne gleda samo kako da igra lep fudbal, nego kako da stigne do rezultata, da zaista osvoji trofej. Iznenadio me je što nije počinjao sa Rašfordom, Fodenom i Sančom toliko često. Koncentrisao se na odbranu i bio u pravu. Da je ispao bio bi žestoko kritikovan. Ali je ostao veran planu. Trofeji su ono što rade najbolji igrači. Trofeji prave fudbalere.

Nemanja Vidić oštro je kritikovao rad FS Srbije i bivšeg predsednika Slaviše Kokeze. Nakon što je završio karijeru živi u Milanu sa porodicom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track