LEP PROFIT ZA ZVEZDU I PARTIZAN: Aleksandar Dragović i Filip Holender doneli VEČITIMA 240.000 evra sa EURO
Foto: Starsport, www.crvenazvezdafk.com

nit orali, nit kopali

LEP PROFIT ZA ZVEZDU I PARTIZAN: Aleksandar Dragović i Filip Holender doneli VEČITIMA 240.000 evra sa EURO

Fudbal -

Shodno pravilima o broju dana provedenim na Evropskom prvenstvu FIFA svakom klubu dodeljuje novčanu nadoknadu

Crvena zvezda i Partizan lepo su prihodovali od Evropskog prvenstva. Da je Srbija bila na Euru, možda bi zarada bila još veća za "večite rivale". Partizan je bolje prošao jer je zahvaljujući igranju Filipa Holendera za Mađarsku inkasirao 147.000 evra, dok Crvena zvezda zbog igranja Aleksandra Dragovića za Austriju očekuje na računu 93.000 evra.

Španski list "Mundo Deportivo" objavio je tačne iznose koliko sleduje fudbalerima Barselone od igranja na Evropskom prvenstvu, a po tom primeru se može zaključiti i koliko će prihodovati dva najveća srpska kluba. Odnosno, koliko će novca dobiti od strane FIFA.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prema njihovim informacijama, Zvezdi će pripasti 3.000 evra za svaki dan koji je Aleksandar Dragović proveo na EP, tačnije za 14 dana koliko su trajale pripreme, plus 16 dana turnira i jedan dan za povratak. Ukupno, za 31 dan Dragovićevog boravka, Zvezda će dobiti 93.000 evra.

Filip Holender
foto: www.partizan.rs

Partizan će proći bolje zbog toga što je Holender stigao u klub ranije. Naime, momak rođen u Kragujevcu došao je u Humsku tokom oktobra 2020. godine, što znači da će "crno-beli" pored garantovanih 3.000 dobiti naknadnih 2.250 evra. Filip Holender je sa svojom Mađarskom proveo samo tri dana manje od Dragovića na EP, a Partizan će zaraditi 147.000 evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track