Najnovije vesti

KREĆE VAR U SRPSKOM FUDBALU, AL' ZAMALO! Opšti haos sa video-tehnologijom pred početak Superlige! DRŽIMO VAS ZA REČ, OBEĆALI STE!
Foto: fss

PreVARa

KREĆE VAR U SRPSKOM FUDBALU, AL' ZAMALO! Opšti haos sa video-tehnologijom pred početak Superlige! DRŽIMO VAS ZA REČ, OBEĆALI STE!

Fudbal

Polovina kluba elitnog ranga, tri dana pred početak prvenstva, nije završila obaveze oko implementiranja VAR

Superliga Srbije počinje u petak uz najavljenu primenu VAR tehnologije na svim mečevima! To tako stoji na papiru, a da li će tako biti i u praksi... Saznanja Kurira da bi bilo pravo čudo da sve sa video-tehnologijom bude impementirana i funkcionalna od 1. kola!

Čak i da se desi da VAR krene, pravo je pitanje kako će sve da funkcioniše većina klubova nije završila sve svoje obaveze po ovom pitanju. Tako su prošle nedelje samo četiri kluba imala stubove za posebne kamere, u međuvremnu su još neki klubovi rešili taj problem, ali nije baš jasno kako će svi ostali do petka sve to završiti...

Izgleda da će se pribeći metodi "uz pomoć stapa i kanapa", pa će timovi koji su gosti u prvom kolu imati dodatno vreme da pripreme sve za VAR. Da bi se odborilo korišćenje video-tehnologije na svakom stadionu uslov je da se odigra jedan test meč. To i dalje nije ispunjeno za većinu objekata na kojima se održavaju mečevi Superlige.

Postoji mogućnost premeštanja pojedinih mečeva u Staru Pazovu dok se ne osposobe svi tereni za očito ovu supernaprednu inovaciju za većinu superligaša. Za sada - uopšte nije izvesno da će od 1. kola krenuti VAR.

Što se tiče sudija, oni polako privode svoje pripreme kraju. Svaki arbitar je bio dužan da odsudi dve utakmice sa VAR, kako bi dobio licencu da "svira" na zvaničnim mečevima. Stara Pazova i pripremni mečevi u bazi FSS su bili idealni za to.

Kurir sport / M. Bjelinić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track