SRĐAN MIJAILOVIĆ: Na krilima publike do pobede protiv Azerbejdžanaca
Foto: FK Čukarički

SUPERLIGA SRBIJE

SRĐAN MIJAILOVIĆ: Na krilima publike do pobede protiv Azerbejdžanaca

Fudbal -

Čukarički je slavio na otvaranju sezone protiv Voždovca posle preokreta (2:1), ali za Brđane nema pauze. Već u sredu (20 časova) na Banovom brdu će biti igran prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije, belo-crni će ugostiti azerbejdžanski Sumgait. Nisu Brđani blistali protiv gradskog rivala, ali su osvojili prva tri boda.

- To je najbitnije, ali meč protiv Voždovca nam je opomena da moramo da odigramo maksimalno od starta. Nije bilo lako na otvaranju sezone, iako smo gotovo čitav meč imali igrača više. Voždovac nas je pobedio ne tako davno, vrlo su kvalitetna ekipa. Rival je bio silno motivisan posle isključenja, postigao je prelep pogodak, tako da je utakmica krenula drugim tokom – kazao je Srđan Mijailović, koji je potom nastavio:

- Ipak, zadržali smo smirenost, a izjednačili smo na vreme, u završnici prvog poluvremena, tako da je posle bilo mnogo lakše. Od velike je važnosti što smo zabeležili trijumf, pred jedan od najbitnijih mečeva za ovu generaciju Čukaričkog, protiv Sumgaita.

Zanimljivo je bilo u duelu Čukaričkog i Voždovca gledati bratski duel dva Mijailovića, starijeg Srđana i mlađeg Marka.

- Posle ovog meča je 2:0 za mene u bratskom duelu. Bio je naoštren pre meča, pretio je, ali će morati da sačeka na eventualnu pobedu. Pre meča smo se samo pozdravili, ali sam posle utakmice imao šta da mu kažem – sa smeškom je dodao Mijailović.

Azerbejdžanci će biti prvi rival Brđana. Prilikom žreba bili su velika nepoznanica, ali je stručni štab Čukaričkog sakupio dovoljno podataka.

- Pričali smo već o vrlinama i manama Sumgaita. Naravno, u Evropi nema lakih rivala. Prvi meč bi mogao dosta toga da reši, a iskreno se nadam da ćemo imati ogromnu podršku sa tribina. Čuo sam da je i ulaz besplatan na istočnu tribinu, sigurno je da navijači mogu da nam daju dodatni impuls i da nas nose ka pobedi – kazao je Mijailović.

U međuvremenu, održan je i žreb za treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, ukoliko eliminiše Azerbejdžance, Čukarički će igrati protiv boljeg iz duela Hamarbi (Švedska) – Maribor (Slovenija).

- Apsolutno ne razmišljamo o tome! Zaista je fokus na Sumgaitu, idemo korak po korak. Na prvi pogled, Kopenhagen je bio ubedljivo najteži rival, eto njih smo izbegli. Ali, zaista je dug put do treće runde, najpre Sumgait, pa domaće prvenstvo... Ako budemo dovoljno dobri, pričaćemo i o trećem kolu kvalifikacija – nasmejao se Mijailović.

UROŠ DREZGIĆ I MITAR ERGELAŠ PRODUŽILI UGOVORE SA ČUKARIČKIM

Čukarički je pobedom protiv Voždovca otvorio sezonu, a sada su sve misli belo-crnih usmerene na start u kvalifikacijama za Ligu konferencija, s obzirom da će već u sredu, 21. jula (20 časova) na Banovo brdo stići azerbejdžanski Sumgait.

Ipak, Uprava Brđana paralelno sa obavezama oko Evrope, brine i o ostalim stvarima vezanim za prvi tim, pa su u utorak dvojica mladih momaka produžila ugovore. Mitar Ergelaš, vezni igrač, rođen 5. avgusta 2002. godine, potpisao je ugovor do 2024, a Uroš Drezgić, štoper, rođen 4. oktobra 2002, obavezao se na vernost do 2025. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track