PARNI VALJAK PROTUTNJAO SLOVAČKOM: Golman Popović sprečio dramu, crno-beli pobedili i u revanšu i zakazali megdan sa Rusima! VIDEO
Foto: Starsportphoto

liga konferencija

PARNI VALJAK PROTUTNJAO SLOVAČKOM: Golman Popović sprečio dramu, crno-beli pobedili i u revanšu i zakazali megdan sa Rusima! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, pošto su večeras u revanšu pobedili domaću Dunajsku Stredu sa 2:0.

Crno-beli su u prvom meču, odigranom pre nedelju dana u Beogradu, slavili sa 1:0, a pobedu u večerašnjoj utakmici doneli su im Danilo Pantić u 20. i Rikardo Gomeš u 80. minutu.

Partizan će u trećem kolu kvalifikacija igrati protiv ruskog Sočija, koji je eliminisao azerbejdžansku ekipu Kešla.

Beogradski tim je prvu dobru priliku na utakmici imao u 19. minutu kada je Siniša Saničanin, posle kornera Miloša Jojića, pokušao glavom, ali je golman Martin Jedlička bio na pravom mestu.

Medjutim, samo minut kasnije crno-beli su ipak poveli. Bibras Natho je poslao lotpu do Pantića koji je bio na ivici kaznenog prostora, a on je sjajno pogodio preciznim udarcem, pod prečku.

Nekoliko minuta kasnije i Dunajska Streda je opasno zapretila. Zuberu je izašao sam ispred golmana Aleksandra Popovića, koji je uspeo da nogom zaustavi njegov udarac. ; Izabranici Aleksandra Stanojevića su u samom finišu prvog poluvremena imali priliku da možda i stave tačku na ovaj dvomeč, ali je udarac Rikarda Gomeša odbranio Jedlička a lopta je nakon toga završila na stativi.

Dunajska Streda je pretila u nastavku, Andraš Šefer je u 70. minutu pogodio stativu, a najbolju šansu propustio je Andrija Balić čiji je udarac sa penala u 78. minutu sjajno odbranio Popović.

Dva minuta kasnije pitanje pobednika rešio je Rikardo Gomeš. Velike zasluge za ovaj gol pripadaju i Saši Zdjelaru koji je lepo prošao po levoj strani i pronašao Gomeša na petercu koji je pogodio za 2:0.

Utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija igraju se 5. i 12. avgusta.

Partizan se sastaje sa ruskim Sočijem, u prvom meču crno-beli će gostovati.

1 / 10 Foto: Starsportphoto

KRAJ MEČA

Drugo poluvreme:

90. minut - Igra se nadoknada meča od 3. minuta

85. minut - Nova dvostruka izmena u Partizanu, umesto strelaca Rikarda i Pantića u igri su mlade nade Milovanović i Pavlović.

80. minut - GOOL 0:2, RIKARDO! Nakon centaršuta Zdjelara Rikardo se sjajno snašao u petercu i savladao nemoćnog Jedličku

78. minut - Penal za Dunajsku stredu nakon neopreznog starta Saničanina. Šutirao je Balić ali ga je Popović sjajno pročitao i fantastično odbranio.

70.minut - Odličan pokušaj Šefera, lopta od bloka odlazi u korner, a nakon istog Šefer pogađa stativu, mnogo sreće za Partizan.

65. minut- Slovački tim pokušava agresivnom igrom, pritiska, ali bez pravih šansi

Partizan
foto: Starsportphoto

61.minut - Dvostruka izmena u Partizanu, u igri su Jović i Holender , umesto Natka i Lazara Markovića

56. minut - Crno-beli kontrolišu zbivanja na terenu

51. minut- Nervozna utakmica, mnogo prekida.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Partizan
foto: Starsportphoto

Prvo poluvreme:

45. minut - Rikardo Gomeš promašuje neverovatnu šansu , izbio je sam ispred Jedličke, zaobišao ga i umesto u mrežuloptu poslao u stativu

39. minut - Domaćin ima inicijativu čini se da se Partizan previše povukao

35. minut - I Pantić je dobio žuti karton

32. minut - Dunajska streda nema šta da čeka i pokušavaju da pritisnu Partizan koji vreba šansu iz kontranapada

26. minut -Velika šansa za slovački tim nakon kiksa Vujačića, ali srećom udarac Zubera, sjajno brani Popović.

21. minut- GOOL, 0:1, PANTIĆ! Nakon kornera Jojića, lopta dolazi do Natha, koji šalje povratnu za Danila Pantića koji sjajnim udarcem pod prečku matira nemoćnog Jedličku.

20, minut- Velika šansa za Saničanina nakon kornera Jojića, ali Jedlička brani

16. minut - I Vujačić dobija žuti karton

11. minut - Neoprezan start Slobodana Uroševića i prvi žuti karton na utakmici.

8. minut - Partizan pokušava da nametne svoj ritam

3. minut - Domaćin je krenuo ofanzivno u želji da što pre postigne pogodak

1. minut - Utakmica je počela

Partizan
foto: Starsportphoto
Partizan
foto: Starsportphoto

- Ukoliko eliminiše Slovake Partizan će u narednom kolu igrati protiv ruskog Sočija

- Odlične vesti za srspki fudbal stigle su iz Kazahstana

SASTAVI:

Dunajska Streda (3-5-2): Jedlička – Kružilak, Bekorovanil, Bruneti – Vera, Nži, Šafer, Nebila, Cigankis – Divković, Zuberu. Partizan

(4-2-3-1): Popović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Jojić, Zdjelar – Marković, Natho, Pantić – Rikardo.

Crno-beli imaju prednos od 1:0 iz prvog susreta u Beogradu protiv slovačkog predstavnika

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je u najavi meča da su svi u timu svesni značenja utakmice sa Dunajskom Stredom i da će biti obazrivi.

"Svesni smo šta nam znači ova utakmica. Imamo pozitivan rezultat, ali u revanš ulazimo obazrivi, fokusirano. Medjutim, sa samopouzdanjem s obzirom na to u kakvom smo ritmu", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

Stanojević je kazao da će biti promena u timu.

"Igrali smo dobro. Uvek rotiramo po tri-četiri igrača. Tako i sada. Imamo neka iznudjena rešenja. Videćemo... Ima igrača koji su u dobroj formi, moramo sve da ispoštujemo u svakom smislu te reči. Mislim da neće biti nekih velikih iznenadjenja", rekao je Stanojević.

On je naveo da očekuje da će protivnik biti konkretan i da će rizikovati.

"Napadaju sa mnogo igrača u samoj završnici. Hoće kroz pas da dodju do gola. Igrali su dobro u pripremnom periodu. Očekujem da će još više rizikovati i probati da budu konkretniji. Ovo je eliminaciona utakmica i morate da rizikujete u svakom trenutku", rekao je Stanojević.

Fudbaler Partizana Filip Holender rekao je da veruje u prolaz.

"Maksimalno smo koncentrisani. Videli smo u prvoj utakmici da možemo. Očekujem dobru utakmicu i da prodjemo dalje", rekao je Holender.

Utakmica počinje u 20.45h

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track