SRBI SE RASPUCALI U PRAVI ČAS! Piksijevi Orlovi rešetaju mreže pred mečeve reprezentacije!
Foto: FSS

Goleada

SRBI SE RASPUCALI U PRAVI ČAS! Piksijevi Orlovi rešetaju mreže pred mečeve reprezentacije!

Fudbal -

Vlahović i Tadić sa po dva gola uz Lazovića i Mitrovića najzaslužniji za uvodne pobede svojih klubova širom Evrope

Počele su najjače fudbalske lige sveta, te su tako i srpski Orlovi počeli da rešetaju mreže! Piksijevi puleni kao da su jedva dočekali kraj letnje pauze i početak evropskih fudbalskih šampionata kako bi pokazali svoj puni potencijal i stavili do znanja selektoru Srbije da i te kako može da računa na njih u okviru nastavka septembarskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru sledeće godine. Krenimo redom.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

U prvom kolu Kupa Italije blistao je Dušan Vlahović i oduševio navijače Fiorentine. Duci je dao dva gola u pobedi od 4:0 nad Kozencom za plasman "viole" u šesnaestinu finala. U prethodnoj sezoni postigao je čak 21 pogodak u Seriji A pa i ne čudi što brojni evropski giganti žele da ga dovedu u svoje redove do kraja avgusta kada se u većini liga završava prelazni rok.

Dušan Tadić
foto: Reuters

Oduševio je i Dušan Tadić u dresu holandskog Ajaksa. Oni su u svom domu "Johan Krojf Areni" otvorili prvenstvo pobedom nad novajlijom NEC Najmehen-om sa 5:0. Istakao se kapiten "kopljanika" i reprezentacije Srbije Dušan Tadić sa dva pogotka prvo za 4:0, a onda i za 5:0 i pobedu svoje ekipe.

Aleksandar Mitrović
foto: AP

Još jedan Srbin postigao je gol i to u Čempionšipu, drugom po jačini takmičenju na Ostrvu. Aleksandar Mitrović učestvovao je u pobedi Fulama nad Hadersfildom (5:1). Dao je prvi gol na bizaran način. Naime 21-godišnji golman Hadersfilda, Rajan Skofild, hteo je da spreči korner, međutim očajno je šutnuo loptu, ispred njega se okliznuo Aleksandar Mitrović i nehotice ubacio loptu u mrežu.

Darko Lazović, Verona
foto: FK Verona

Darko Lazović je takođe bio strelac za Veronu u italijanskoj seriji A. Postigao je sjajan gol sa 25 metara iz slobodnog udarca protiv trećeligaša Katancara (3:0).

Srbi strelci

Dušan Vlahović

Fiorentina - Kozenca (4:0) Kup Italije 2 gola

Dušan Tadić

Ajaks - NEC Najmehen (5:0) Eredivizija 2 gola

Aleksandar Mitrović

Hadersfild - Fulam (1:5) Čempionšip 1 gol

Darko Lazović

Verona - Katancaro (3:0) Kup Italije 1 gol

Uskoro okupljanje

Nastavak pohoda u Katar 4. septembra

Grupa A

4. septembar Srbija - Luksemburg

7. septembar Republika Irska - Srbija

9. oktobar Luksemburg - Srbija

12. oktobar Srbija - Azerbejdžan

14. novembar Portugal - Srbija

Tabela

1. Portugal 3 2 1 0 6:3 7

2. Srbija 3 2 1 0 7:5 7

3. Luksemburg 2 1 0 1 2:3 3

4. Irska 2 0 0 2 2:4 0

5. Azerbejdžan 2 0 0 2 1:3 0

* Prva selekcija iz grupe ide direktno na Svetsko prvenstvo u Katar.

Parafirao Verona platila za Ilića 7,5 miliona!

Saigrač Darka Lazovića, srpski vezista Ivan Ilić (20) odigrao je poslednjih 15 minuta utakmice za Veronu i prvi put je nastupio kao njen igrač jer je do ove nedelje bio na pozajmici iz Mančester Sitija.

Italijanski klub otkupio je njegov ugovor za 7,5 miliona evra, nakon što je prošle sezone na pozajmici u istom timu ostavio odličan utisak i zaradio poziv selektora Dragana Stojkovica Piksija u "A" reprezentaciju Srbije.

Kurirsport / Darko Lučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track