BIĆU NA ŠTAKAMA MNOGO NEDELJA... Federer objavio EMOTIVAN video i rasplakao planetu! Da li ovo znači KRAJ za Rodžera?! VIDEO
Foto: Profimedia

šok

BIĆU NA ŠTAKAMA MNOGO NEDELJA... Federer objavio EMOTIVAN video i rasplakao planetu! Da li ovo znači KRAJ za Rodžera?! VIDEO

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer biće podvrgnut još jednoj operaciji kolena nakon što ga je povredio tokom sezone na travi, a zbog rehabilitacije će propustiti Otvoreno prvenstvo SAD, javljaju agencije.

"Biću na štakama mnogo nedelja, a zatim i mesecima van igre", poručio je Federer.

Četrdesetogodišnji Švajcarac je, u video snimku objavljenom na svom Instagram nalogu, rekao da su mu lekari savetovali operaciju da bi se osećao bolje.

"Naravno da će na neki način biti teško, ali istovremeno znam da je to ispravno jer želim da budem zdrav i da kasnije trčim okolo", rekao je dvadesetostruki grend slem šampion.

Rodžer Federer
foto: Profimedia

Federer je već imao imao je dve operacije kolena 2020. posle kojih je usledila pauza zbog rehabilitacije, a na tren se vratio u akciju u martu - 13 meseci nakon što je prošle godine napustio polufinale Australian Opena.

Sa Otvorenog prvenstva Francuske povukao se prošlog meseca uprkos pobedi u meču 3. kola da bi se pripremio za sezonu na travi i pokušao da osvoji rekordnu devetu titulu na Vimbldonu, ali ga je u četvrtfinalu pobedio Hubert Hurkač.

Federer je propustio i Olimpijske igare u Tokiju.

"Želim da sebi dam tračak nade da se vratim na tur u nekom obliku", rekao je Federer.

"Realna sam, nemojte me pogrešno shvatiti, znam koliko je trenutno teško u ovim godinama uraditi još jednu operaciju i pokušati, ali želim da budem zdrav i proći ću proces rehabilitacije", poručio je Federer na Instagramu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track