STANKOVIĆ IMA DILEMU PRED KLUŽ: Pavkov od prvog minuta, ili isti tim Zvezde kao protiv Šerifa sa Dionijem u špicu!
Foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

krajnje ofanzivno

STANKOVIĆ IMA DILEMU PRED KLUŽ: Pavkov od prvog minuta, ili isti tim Zvezde kao protiv Šerifa sa Dionijem u špicu!

Fudbal -

Trener crveno-belih izvešće standardni sastav, promena moguća samo u napadu

Fudbaleri Crvene zvezde ostali su prošle nedelje bez plasmana u Ligu šampiona, posle senzacionalnog poraza od moldavskog Šerifa. Ekipa i Dejan Stanković pokušaće da vidaju rane protiv rumunskog Kluža, daleko ozbiljnije i moćnije ekipe od Šerifa, jer je cilj plasman u grupnu fazu Lige Evrope koji donosi ozbiljan finansijski benefit od nekoliko miliona evra.

Dejan Stanković
foto: Fk. Crvena zvezda

Trener Dejan Stanković ima ozbiljnu dilemu pred prvu utakmicu sa Klužom, a tiče se pozicije glavnog napadača. Evidentno je da Zvezdin Mister neće menjati formaciju, odnosno da će zaigrati u standardnoj 4-2-3-1. Pitanje je samo ko će predvoditi napad četvorostrukog prvaka države. Da li Loi Dioni koji se nije pokazao u dvomeču protiv Šerifa, ili robusni i visoki Milan Pavkov koji je prošle nedelje produžio ugovor sa klubom i po nekoj logici, trebalo bi da igra.

Milan Pavkov
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Prema saznanjima Kurira, prvoj postavi bliži je Milan Pavkov, jer Zvezdi treba skok igra i napadač koji će moći da razvuče odbranu Kluža i time olakša bočne prodore Aleksandru Kataiju, te oslobodi više prostora za kretivnog Mirka Ivanića, te Gelora Kangu i El Fardu Bena koji se vraća u startnih 11 umesto povređenog Filipa Falka.

Razmišljao je Dejan Stanković da zaigra sa dvojiucom napadača, Pavkovom i Dionijem u tandemu, ali mu se ta mogućnost učinila previše ofanzivna, pa je od nje odustao. Najviše zbog toga, što bi morao da se odrekne jednog od dvojice kreativaca u veznom redu Gelora Kange ili Mirka Ivanića.

Dioni
foto: Starsport©

Onaj koji će kvariti igru Kluža biće Seku Sanogo, dok će poslednja linija ispred kapitena i golmana Milana Borjana ostati nepromenjena.. Činiće je Milan Gajić, Aleksandar Dragović, Miloš Degenek i Milan Rodić.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track