LJUBINKO DRULOVIĆ ZA KURIR: Partizan je mnogo veći klub, ali moraju da budu oprezni!
Foto: Dado Đilas

liga KONFERENCIJE

LJUBINKO DRULOVIĆ ZA KURIR: Partizan je mnogo veći klub, ali moraju da budu oprezni!

Fudbal -

Bivši fudbalski as Porta i Benfike Ljubinko Drulović za Kurir kaže da crno-beli ipak moraju da budu obazrivi, pogotovo ako Santa Klara bude kompletna

Ljubinko Drulović je bio fudbaler i trener Partizana, a najblistave trenutke u igračkoj karijeri je dostigao u Portugalu, pre svega u Portu sa kojim je pet puta uzastopno bio državni prvak, a potom je ostavio trag i u Benfiki. Drulović je svakako najmerodavniji sagovornik pred plej-of za Ligu konferrencije, a za Kurir je rekao da je Partizan favorit protiv portugalske Santa Klare, prvenstveno zato što je veći klub.

"Santa Klara je prosečan klub u Portugalu, donedavno je čak bio u grupi malih. Međutim, poslednjih godina su u usponu i zasluženo su izborili plasman u Evropu. Ipak, crno-beli moraju da budu oprezni, jer njihov rival dolazi iz jače lige i ima kvalitet. Partizan je svakako u prednosti, ali ako Santa Klara bude kompletna, a dugo ih muče poteškoće sa prvotimcima pozitivnim na koronavirus, našem timu neće biti lako i moraće da budu obazrivi", upozorio je Drulović, koji se trenutno sa porodicom odmara u banji Vrdnik.

FK Partizan
foto: Starsport©

Drulović je igrao na Azorskim ostrvima i kaže da će Partizan morati da se prilagodi na tamošnje uslove, pogotovo na veliku vlažnost koja zna da predstavlja problem rivalima Santa Klare.

"Fudbalerima Partizana predstoji dug put od skoro 4.000 kilometara. Tražili su da meč počne ranije, ali odluke UEFA moraju da se poštuju, tako da će po našem vremenu igrati veoma kasno. Partizan ima mnogo bogatiju istoriju od Santa Klare, pogotovo na evropskoj sceni i verujem da će naposletku upravo to biti presudno za Partizanov plasman u Ligu konferencije", zaključio je Drulović.

Pored izvanredne igračke karijere, Drulović je ostvario zapažene uspehe I kao trener. Trenutno je Slobodan, a kako ističe, u Srbiji bi vodio isključivo tim koji bi igrao ozbiljan fudbal.

Ljubinko Drulović
foto: Dado Đilas

(Lazar Delić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track