OTKRIVENO! Evo koliko večiti rivali, a koliko ostali superligaši, zarađuju od televizijskih prava!
Foto: FSS

ZANIMLJIVO

OTKRIVENO! Evo koliko večiti rivali, a koliko ostali superligaši, zarađuju od televizijskih prava!

Fudbal -

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u Staroj Pazovi danas je održana sednica Izvršnog odbora tog saveza.Sednicom je predsedavao zamenik predsednika saveza Nenad Bjeković, a od važnijih odluka usvojen je predlog Statuta FSS-a, a takodje je utvrdjen i predlog Poslovnika o radu Skupštine FSS-a.

Obe odluke prosledjene su na usvajanje Skupštini FSS-a, čija je vandredna sednica zakazana za 28. avgust, preneo je FSS.

Članovi Izvršnog odbora izrazili su zadovoljstvo početkom nove fudbalske sezone, uz ocenu da je "dosadašnji tok prvenstva na visokom nivou, znatno boljem nego ranijih sezona".

"Zajednica klubova kroz saradnju sa FSS čini sve da svake godine takmičenje bude kvalitetnije i bolje u raznim segmentima", navodi se u saopštenju.

Konstatovano je da se Srbija uvodjenjem VAR sistema pridružila velikom broju evropskih liga i saveza, kao i da je sistem uveden u rekordnom roku.

"Cilj je da svi klubovi imaju isti tretman. Srbija po oceni mnogi relevantnih faktora ima jedan od najmodernijih VAR sistema u Evropi. Svima u FSS imponuju pohvalne reči Fifa koja je izrazila svoje zadovoljstvo početnom fazom projekta, kao i Uefa, čiji je šef Sudijske komisije, Roberto Rozeti, u nekoliko navrata pokazao interesovanje za tok funkcionisanja VAR sistema u Srbiji", dodaje se u saopštenju.

Predlogom raspodele sredstava od TV prava utvrdjeno je da će po 800.000 evra dobiti Crvena zvezda i Partizan, dok će ostalih 14 timova dobiti po 250.000 evra.

Klubovi Prve lige (16) dobiće po 25.000 evra od TV prava, dok će za potrebe službenih lica i Zajednice biti uplaćeno 1.100.000, odnosno 400.000 evra.

Takodje usvojena je dopuna člana 31.Pravilnika o radu Arbitražnog suda FSS-a, tako što se dodaje stav 5.

"Protiv arbitražne odluke iz stava 3. ovog člana Pravilnika, može se izjaviti vanredni pravni lek – Zahtev za preispitivanje arbitražne odluke Sportskom sudu u Lozani (CAS). Strana u postupku, nezadovoljna donetom odlukom, može u roku od 21 dana od dana prijema pisanog ; ;otpravka odluke, izjaviti vanredni pravni lek – Zahtev za preispitivanje arbitražne odluke Sportskom sudu u Lozani. Izjavljeni Zahtev ne odlaže izvršenje donete arbitražne odluke", navedeno je u saopštenju.

Izvršni odbor je prihvatio predlog FIFPro organizacije o aktivaciji aplikacije "Red Button", koja bi trebalo da preventivno otkriva moguće "nameštene utakmice", kao i da zaštiti igrače od bilo kakvih pritisaka.

Cene ulaznica za meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, izmedju Srbije i Luksemburga (4. septembar, stadion "Rajko Mitić"), iznosiće od 300 dinara za Jug i Sever, do 1.000 dinara za Zapadnu tribinu, dok će "VIP", ulaznice koštati 5.000 dinara.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track