ŠOK U HRVATSKOJ! "Vatreni" u VELIKOM problemu: Luka Modrić otpao sa spiska za ključne utakmice u borbi za Mundijal!
Foto: Profimedia

KATAR 2022

ŠOK U HRVATSKOJ! "Vatreni" u VELIKOM problemu: Luka Modrić otpao sa spiska za ključne utakmice u borbi za Mundijal!

Fudbal -

Luka Modrić kapiten i najbolji igrač reprezentacije Hrvatske propustiće utakmice u sepptembarskom kvalčifikacionom ciklusu.

Vest o kojoj se danima šuškalo potvrdio je Fudbalski savez Hrvatske

"Zbog povrede aduktora, hrvatski kapiten i vezni igrač madridskog Reala Luka Modrić neće doći na okupljanje reprezentacije koje je zakazano za ponedjeljak 30. avgusta. Otvorena je mogućnost da se kapiten priključi saigračima u Splitu za utakmicu protiv Slovenije", stoji u saopštenju.

Ipak svetlost u tunelu je da se Modrić ukoliko se oporavi priključi reprezentaciji za meč protiv Slovenije u Splitu 7. septembra.

Luka Modrić
foto: EPA-EFE/ANDY BUCHANAN

Modrič je ove sezone odigrao samo jednu utakmicu, protiv Alavesa. Prošli se vikend se povredio i propustio Levante, a nije u sastavu ni za okršaj sa Betisom ovog vikenda.

Hrvatska je jako loše ušli u kvalifikacije porazom od Slovenije, a potom su stigle dve vrlo teške pobjede nad Maltom i Kiprom. Bez obzira na ne baš uverljive predstave, Hrvatska je zasela na prvo mesto, a tu poziciju može učvrstiti u septembru kada ju čekaju dvoboji protiv Rusije, Slovačke i Slovenije.

Tako će "vatreni" u najzahtevniji ciklus kvalifikacija za Katar morati bez Modrića. Tri utakmice u sedam dana, protiv tri najjača suparnika u grupi, a nema Modrića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track