OMLADINCI ZVEZDE STARTUJU SA IRCIMA! Neđić: Da pokažemo kvalitet i u Evropi
Foto: Fk. Crvena zvezda

OMLADINSKA LIGA ŠAMPIONA

OMLADINCI ZVEZDE STARTUJU SA IRCIMA! Neđić: Da pokažemo kvalitet i u Evropi

Fudbal -

Omladinska selekcija Crvene zvezde je osvajanjem domaće lige u sezoni za nama obezbedila učešće u Ligi šampiona za mlade, a prvi rival biće im irski Sent Patrik.

Prvi meč je na programu 29. septembra kada će Zvezdini omladinci biti gosti, a potom sledi revanš 20. oktobra. Omladinci Crvene zvezde će utakmice kao domaćini igrati na stadionu "FK Čukarički". Biće ovo sjajna prilika da izabranici Marka Neđića zaigraju elitno juniorsko takmičenje, koje je prošle sezone odloženo usled pandemije korona virusa, kada su dečaci rođeni 2003. godine trebali da se susretnu sa Anžerom. Sada, nešto mlađa ekipa, ali isti ciljevi i izazovi.

Takođe,Zvezdini biseri će se u slučaju prolaska dalje susresti sa boljim iz dvomeča Domžale - Empoli. Nakon toga ide plej-of runda, pa "ukrštanje" sa ekipama koje idu iz staze Lige šampiona.

"Mi smo u stazi šampiona i svaka ekipa sa kojom možemo da se susretnemo ima kvalitet, inače ne bi bila šampion svoje države. Sent Patrik je prvak Irske, dobro im radi škola i to je jasno. Biće možda malih problema oko skautiranja njihovih utakmica, ali imamo poznanike koji će nam pomoći. I tamo se sada prate moderni trendovi, ne igra se na duge lopte, već "od noge". Biće sjajan dvomeč i odlična predstava", rekao je trener crveno-belih je Marko Neđić.

Omladinci Crvene zvezde će utakmice kao domaćini igrati na stadionu "FK Čukarički", gde je prirodna trava, iako mečeve u ligi, puleni Marka Neđića igraju na "veštaku".

"Uglavnom igramo na terenima sa veštačkom podlogom, kako na domaćem terenu, tako i u gostima. Sada će biti malo drugačije, ali u okviru terena Omladinske škole Crvene zvezde, imamo i jedan sa prirodnom travom, pa ćemo se tu pripremati za taj meč. Nema problema s te strane.

omladinci Zvezde
foto: FK Crvena Zvezda

Veruje Neđić da će tribine biti ispunjene...

"Sve više ljudi dolazi da nas gleda, baš sam to primetio. Kroz priču sa njima, čujem da im je zanimljivo i da nisu imali utisak da je omladinski fudbal tako dinamičan, kao i seniorski. Ne sumnjam u podršku koja bi nam dala ozbiljan vetar u leđa.

Za kraj, cilj za ovosezonsku Ligu šampiona za mlade je jasan.

"Želim da deca u Evropi pokažu kvalitet i predstave Crvenu zvezdu na pravi način", zaključio je Neđić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track