POKER ORLOVA U DEBRECINU: Sjajna Srbija PREGAZILA domaćina SP pred nastavak kvalifikacija! FOTO
Foto: FSS

prijateljski meč

POKER ORLOVA U DEBRECINU: Sjajna Srbija PREGAZILA domaćina SP pred nastavak kvalifikacija! FOTO

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Debrecinu selekciju Katara sa 4:0, u prijateljskom meču.Srbija je povela već u drugom minutu, kada je loptu pred gol uputio Filip Djuričić, a Bualem Kuki je loptu poslao u svoju mrežu.

Drugi gol na meču postigao je Luka Jović u 18. minutu, dok je Dušan Vlahović u 60. minutu povećao rezultat.

Konačan rezultat postavio je Nikola Milenković u 85. minutu, kada je postigao gol glavom na centaršut iz kornera.

Selekcija Srbije meč je igrala u kombinovanom sastavu, a naredni rival u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo biće reprezentacija Luksemburga, 4. septembra, u Beogradu.

Orlovima slede dueli kvalifikacija za SP 2022. protiv Luksemburga u Beogradu (4. septembra) i Republike Irske u Dablinu (7. septembra).

Tok meča:

Kraj!

85. minut - GOOOOOOOOL - Nikola Milenković postiže pogodak za Srbiju i ubedljivo vođstvo Orlova u Debrecinu. Asistenicju je uspisao Andrija Živković koji je ušao u igru u drugom delu meča.

75. minut - Pokušao je sada Vlahović makazicama, delovalo je to spektakularno, ali je lopta pogodila Alšiba u rame! Mogao je ovo da bude najlepši gol u sezoni!

71. minut - Potpunu zatišje u Debrecinu! Bez ikakvih dešavanja od kako je Đuričić promašio veliku šansu.

66. minut - "Štikla" Dušana Vlahovića za Filipa Đuričića, ali danas raspoloženi ofanzivac nije uspeo da matira Alašeba, šteta!

64. minut - Nova izmena u timu Srbije, Račić je zamenio Gudelja, a prethodno je Birmančević svoje mesto ustupio Andriji Živkoviću!

60. minut - GOOOOOOOOOOL - Nova kardinalna greška štopera Katara. Loptu je oteo Saša Lukić i dodao do Dušana Vlahovića koji je istrčao pola terena i lako u četiri oka matirao golmana Katara za ubedljivu prednost naše reprezentacije.

55. minut - Umesto Birmančevića u igri je Andrija Živković.

50. minut - Dominacija Srbije u drugom poluvremenu, Katar teško dolazi do lopte. Takođe, mnogo sitnih faulova u napadačkoj polovini Orlova!

Drugo poluvreme počeo je Mile Svilar koji je ušao u igru umesto Rajkovića, takođe u igri je Veljković umesto Nastasića.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

45. minut - Zavšreno je prvo poluvreme.

41. minut - Ponovo preti Srbija, sada preko Luke Jovića koji je oprobao svoj udarac sa dvadesetak metara, bez opasnosti po gol Katara!

Srbija, Katar
foto: FSS

36. minut - Stopostotna šansa za Đuričića! Ponovo brzopotezna akcija, odložio mu je Vlahović loptu, šutirao je Đuričić sa 11-12 metara iskosa, ali je golman Alašeb bio na mestu.

32. minut - Ponovo se isplatio visok presing naše reprezentacije. Uzeo je loptu Vlahović i dodao na stranu do Đuričića koji je probao na prvu šutem po zemlji u kontra ugao, ali lopta prolazi tik pored desne stative gola Katara.

27. minut - Jak presing Srbije, Pavlović je presekao loptu na sredini terena, dodao je do Vlahovića, ali se nije najbolje snašao napadač Fiorentine ovog puta.

22. minut - Velika šansa za Srbiju! Ovaj put je Gudelj dobro otvorio kontru nakon što je pogrešio igrač Katara, lopta je stigla do Đuričića, ali se ofanzivac Sasuola spetljao.

18. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Sjajna kontra naše reprezentacije. Dodao je Vlahović do Jovića, koji je loptu namestio na levu nogu, sjajnom fintom izbacio dva igrača Katara, činilo se da će Luka da doda ali je on opalio u bliži ugao i zatresao mrežu Katara.

11. minut - Kardinalna greška srpske odbrane. Ali je presekao pas naših štopera i pokušao da matira Rajkovića sa ivice šesnaesterca, jali oš jednom bez opasnosti po našeg golmana.

Srbija, Katar
foto: FSS

5. minut - Sjajna akcija Orlova, Gudelj je poslao loptu iza odbrane Katara, ali je Vlahović ipak bio u ofsajdu.

2. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Srbija posle velike greške Kukija! Đuričić je pobegao po boku, poslao loptu na peterac, a bek Katara se spetljao i poslao loptu u sopstvenu mrežu za vođstvo naše reprezentcije.

1. minut - Počela je utakmica u Debrecinu.

Sastavi:

Srbija: Rajković – Milenković, Nastasić, Pavlović – Lazović, Maksimović, Gudelj, Birmančević, Đuričić – Jović, Vlahović.

Katar: Alšib – Migel, A. Hasan, Albajati, Salman – Budijaf, Aleldin - Alravi, Al Hajdos, Kuki – Ali.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi otkrio je da su trojica fudbalera napustila kamp nacionalnog tima.

"Trojica igrača su van ekipe. To su Marko Grujić, Marko Petković i Uroš Spajić i oni su u ponedeljak napustili kamp. Radi se o povredama koje ne mogu da se saniraju za ove tri utakmice", izjavio je Stojković na konferenciji za medije.

Za sada nije poznato da li će naknadno pozvati još nek igrače, ali ko god bude igrao - od njega se traži maksimum.

"Volimo da igramo napadački, ne vidim što nećemo nastaviti na taj način. Tako će biti i protiv Katara. Što se tima tiče, biće kombinovan tim i razlog za tako nešto je što imamo dve utakmice sa Luksemburgom i Irskom koje su od velikog značaja za nas. Naravno, protiv Katara očekujem da odigramo dobar meč. Ulazimo sa velikom motivacijom i poštovanjem prema Kataru, ali to je prijateljska utakmica", rekao je Stojković.

Zatim slede dueli kvalifikacija za SP 2022. protiv Luksemburga u Beogradu (4. septembra) i Republike Irske u Dablinu (7. septembra).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track