ZVEZDA KAŽNJENA POLA MILIONA ZBOG PIROTEHNIKE: Pokrenut postupak protiv Partizana!
Foto: Starsport

disciplinske mere

ZVEZDA KAŽNJENA POLA MILIONA ZBOG PIROTEHNIKE: Pokrenut postupak protiv Partizana!

Fudbal -

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na sednici u četvrtak, kaznila je Crvenu zvezdu novčanom kaznom od pola miliona dinara, zbog bakljade navijača na superligaškim utakmicama.

Kazna koja je izrečena, posledica je nekoliko prijava službenih lica.

Navijači Crvene zvezde koristili su pirotehnička sredstva na utakmicama sa Vojvodinom, Mladošću i Napretkom, zbog čega će klub morati da uplati 500.000 dinara, na račun Fudbalskog saveza Srbije.

Vojvodina, zbog istih incidenata u režiji navijača, platiće 300.000.

Pokrenut je postupak protiv Partizana. O visini kazne, zbog upotrebe pirotehnike na meču sa niškim Radničkim, odlučivaće Disciplinska komisija FSS, na narednoj sednici.

Partizan, Radnički
foto: Starsport

U prošlom kolu najteži incident režirao je Miodrag Kurtić, fizioterapeut prvoligaša Javor Matisa. Odavno poznat disciplinskim organima, ovog puta posle utakmice sa Inđijom napravio je skandalozan potez. Udario je šamar prvotimcu gostiju, Vladanu Milosavljevu, zbog čega će, najverovatnije, biti drakonski kažnjen.

Disciplinska komsija FSS, na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem, odavno je zauzela oštar kurs, sa takozvanom „nultom tolerancijom“ prema nasilju na fudbalskim terenima pa Kurtića sasvim sigurno očekuje duža suspenzija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track