BOJAN ROGANOVIĆ: Bićemo jači posle pauze, želimo da uđemo u pobednički ritam
Foto: FK Čukarički

FK ČUKARIČKI

BOJAN ROGANOVIĆ: Bićemo jači posle pauze, želimo da uđemo u pobednički ritam

Fudbal -

Čukarički nije mnogo menjao ekipu u odnosu na prošlu sezonu, ali su pojačanja dolazila planski. Pored mladog reprezentativca Srbije Alekse Jankovića, na Banovo brdo je stigao još jedan momak koji je prošao mlađe reprezentativne selekcije, ali susedne Crne Gore, Bojan Roganović. I od starta je zauzeo mesto na vrlo zahtevnoj poziciji levog beka, ustalio se u timu, odigrao čak osam od deset susreta belo-crnih u tekućoj sezoni. Početkom na Banovom brdu momak rođen 2000. godine u Podgorici bio je prilično zadovoljan.

- Znao sam da je Čukarički veliki klub, pratio sam ih i pre dolaska na Banovo brdo. Imao sam nekoliko dobrih drugova koji su već bili ovde, oni su mi kazali da u klubu sve funkcioniše kako treba, da su u svakom segmentu uz Crvenu zvezdu i Partizan najbolji u Srbiji. Lako sam se prilagodio, nije mi bilo teško – kazao je Bojan Roganović, koji je potom dodao:

- Znao sam da je konkurencija u timu veoma jaka, ali sam odradio dobre pripreme, zadovoljio stručni štab. Dobio sam i mislim da sam na najbolji mogući način iskoristio šansu. Na meni je da nastavim sa dobrim igrama i da pomognem ekipi da uđe u pobednički ritam već od sledeće nedelje.

Roganović je oduševio u prvom meču protiv Hamarbija u Beogradu, gde je čuvao jednog od najboljih igrača švedskog tima.

- Ne gledam to tako, ne živi se od jedne utakmice. Jeste bila dobra ta utakmica protiv Hamarbija u Beogradu, ali gledam da svaku odigram na visokom nivou, sve u službi kluba, da dođemo do zacrtanog cilja.

U međuvremenu, stigla je i prva asistencija u dresu Čukaričkog, i to u Stokholmu.

- Protiv Hamarbija u Švedskoj sam asistirao, na žalost nije bilo dovoljno za nešto više od počasnog pogotka.

Na poslednjem treningu, Roganović je pokazao i golgeterski instikt, zelenoj ekipi doneo je i „pobedu“, sa čak četiri gola, od kojih je posebno efektan bio poslednji.

- Imam njuh da postignem gol, ali nemam mnogo šansi. Češće nameštam golove, ali kad se nađem u prilici, trudim se da je iskoristim. Uglavnom me treneri stavljaju posle prekida kao poslednjeg igrača, da obezbedim svoj gol, da sprečim eventualnu kontru rivala. Polako, nadam se da ću ih ubediti da je možda bolje da uđem u protivnički šesnaesterac.

Početkom sezone Roganović je zadovoljan, ali ističe da ekipa može mnogo bolje.

- Otvorili smo sezonu na najbolji mogući način, prošli u treću rundu kvalifikacija za Ligu konferencija, ali je usledio mali pad, neuspesi u Lazarevcu i Stokholmu. Protiv Nišlija lopta jednostavno nije htela da uđe u mrežu, ali smo se vratili u duelu protiv Kragujevčana, ali smo bili bojažljivi protiv Zvezde.

U duelu protiv šampiona za direktnog konkurenta imao je najboljeg stranca strelca u istoriji Super lige Srbije.

- Najviše sam čuvao Bena, ali su se stalno rotirali, bili su tu i Ivanić, Katai... Pravili su mi dosta problema, ali to je očekivano, Crvena zvezda je najkvalitetniji tim u Super ligi, teško da će ih neko tek tako nadigrati. Nama ostaje da napredujemo do drugog meča u sezoni protiv istog rivala, nadam se da ćemo tad moći da im pariramo.

Čukarički je bio lišen pomoći vrlo bitnih igrača, van stroja su bili Darko Puškarić, Srđan Mijailović, Miladin Stevanović, Ibrahima Endijae i Nemanja Tošić.

- Sve su to igrači koji su sa Čukaričkim prošle sezone napravili istorijski uspeh, izborili Evropu pet kola pre kraja šampionata, osvojili najviše bodova, postigli najviše golova u istoriji kluba u elitnom rangu. Bez čak petorice iz tog sastava, nije nam bilo lako u ritmu u kojem je bilo po dva meča nedeljno. Zaista mislim da ćemo posle pauze i ovih mini priprema na Zlatiboru, a kad se svi oni oporave, biti daleko jači.

Roganović nije dobio poziv za izabranu selekciju Crne Gore do 21 godine, ali je poželeo sreću ekipi u predstojećim duelima.

- Nisam pozvan za septembarske akcije mlade reprezentacije. Momcima želim sve najbolje, da naprave pozitivan rezultat protiv Švedske, pa da u Italiju otputuju podignutog garda, da se ne predaju protiv bilo koga.

Zanimljivo, u Omladinskoj selekciji Crne Gore selektor Roganoviću bio je sadašnji pomoćnik Saše Ilića u Čukaričkom, Milorad Peković.

- Bio sam i kapiten te selekcije. Izuzetno sam mu zahvalan na svemu što je učinio za mene. Eto, ponovo smo se sreli u Čukaričkom, mali je svet. Iskreno se nadam da ćemo i ovde imati saradnju kao iz reprezentacije – zaključio je Bojan Roganović.

(Kurir sport/FK Čukarički)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track