PIKSI OPREZAN PRED LUKSEMBURG: Najteže su utakmice unapred dobijene! Biće težak meč, ali možemo da prebrodimo i taj problem
Foto: Starsport©

KATAR 2022

PIKSI OPREZAN PRED LUKSEMBURG: Najteže su utakmice unapred dobijene! Biće težak meč, ali možemo da prebrodimo i taj problem

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Luksembruga jedna od najtežih u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine, ali da će sve zavisiti od njegove ekipe, za koju ne sumnja da će najozbiljnije shvatiti predstojeći duel.

"Rekao sam da će to biti jedan od najtežih mečeva u kvalifikacijama i stojim pri tome. To je više poruka za moje igrače, jer najteže su utakmice koje su u javnosti unapred dobijene. Da bi ste pobedili morate biti na vrhunskom nivou tog dana. Zbog toga smatram da je veoma teška utakmica, ali verujem da možemo da prebrodimo taj problem", rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Srbije igraju u subotu od 18 časova protiv Luksemburga na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu, utakmicu u Grupi A u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

"Poštujem ekipu Luksemburga, šest bodova koje imaju nije slučajnost. Vrlo nezgoda ekipa, sinoć smo dugo analizirali njihovu igru. To je ekipa koja može da napravi problem, ali naravno od nas sve zavisi. Mi ćemo najozbiljnije shvatiti sutrašnju utakmicu i nemam dilemu da će igrači dati maksimum", naveo je srpski selektor.

Na pitanje da li zna sastav prvog tima, Stojković je odgovorio: "Od juče znam starnih 11, a ne od danas. Znam ko će igrati, nemam dileme".

Na tabeli Grupe A Potugal iz četiri utakmice ima 10 bodova, Srbija ima meč manje i sedam bodova, a u Luksemburg na trećem mestu ima šest bodova, takodje iz tri utakmice.

Orlovi
foto: Starsport©

Na pitanje da li je očekivao da će Luksemburg imati šest bodova iz tri utakmice, Stojković je rekao da ne razmišlja o protivnicima već samo o Srbiji i da ga ne zanima koliko koja ekipa ima bodova.

Novinare je zanimalo i da li se u ekipi za sutrašnju utakmici može očekivati dva klasična napadača, Stojković je odgovorio: "Možete i trojicu da očekujete".

Srbija je u sredu u Debrecinu pobedila Katar sa 4:0, u prijateljskoj utakmici, a Stojković je upitan da prokomentariše igru Filipa Djuričića.

"Mi smo tim, moramo da gajimo kolektivni duh. Nebitno ko je startovao, ko će ući, igrači se ponašaju i apsolutno razumeju kako vidimo naš tim, što me raduje. Nebitno je da li će neko početi ili ući u igru, važno je da Srbija igra lep fudbal koji će doneti rezultat", naveo je.

Na stadionu je dozvoljena popunjenost 50 odsto kapaciteta, u sklopu mera protiv širenja korona virusa, a Stojković je rekao da će svi igrati, poštovati i boriti se za navijače.

Upitan je i da li bi dobrom igrom ekipa vratila poverenje nacije.

Piksi, Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

"Ne samo ova utakmica, mi moramo da ćutimo i mnogo da radimo, da se borimo, jer je to formula kako se vraća vera u srpski fudbal i kako reprezentacija može da pridobije ogromnu podršku, koja je jako bitna", naveo je Stojković.

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić rekao je da je najvažnije samopouzdanje i ocenio da "sve ide najboljim tokom".

"Malo situacija podseća na kvalifikacije iz 2018. godine. I tada samo dobro krenuli, osetila se energija koja vraća kult reprezentacije i da sve ide najboljim tokom. Razlika je što su sada Portugalci, koji su bili evropski šampioni, u ovoj grupi. Ali, bitno je da se mi usredsredimo na naš kvalitet, verujemo da možemo to, najbitniji su vera u sebe i samopouzdanje", naveo je on.

Upitan da li je ofanzivna igra recept za uspeh, Tadić je rekao da napadačka igra odgovara ekipi, koja se trudi da uradi sve što joj kaže selektor.

On nije igrao protiv Katara, rekao je da mu je to prijalo, ali da je navikao na žestok ritam utakmica i da će raditi kako odluči selektor.

"Nije mi problem, kako god 'mister' odluči da je najpametnije. Svi smo u službi reprezentacije, to je najbitnije. Nadam se da će navijači doći da nas podrže, voleli bismo da ih bude što više, da pokažemo lepu igru i da uživaju", dodao je Tadić.

Upitan da li misli da će Srbija i Portugal do poslednjeg kola u Lisabonu ostvariti sve pobede u kvalifikacijama, Tadić je rekao da misli da je to moguće, ali da treba ići utakmicu po utakmicu.

"Videli ste kako je Portugal pobedio, izjednačili su u 90. minutu, a pobedili golom u 96. Nije lako, ali mi želimo da igramo lepo, koncentrisani smo samo na sebe", rekao je on.

Tadić je odgovorio potvrdno na pitanje da li se vidi uticaj novog selektora.

"Oseti se ta energija, momci su naoštreni, ko god da igra želi da se pokaže. Slušamo, upijamo, borimo se, trudimo se. Vidi se da se vratio kult reprezentacije i da ide sve u najboljem redu. Samo tako da nastavimo i nema greške", rekao je on.

"Znači kada si u dobroj formi, da imaš kontinuitet igara u klubu, ali nije presudno. Moramo da pomažemo jedan drugoga, da se oslanjamo jedni na druge. Fudbal je kolektivna igra i svako treba da radi svoje zadatke. Iz kolektivne igre svako na kraju pokaže individualni kvalitet", naveo je Tadić.

lopta, fudbalska lopta
foto: Profimedia

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track