HAOS U BRAZILU: Poznati fudbaler se FIZIČKI SUKOBIO sa predstavnikom brazilske vlasti! Tuču sprečili drugi igrači (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

prekinuta utakmica

HAOS U BRAZILU: Poznati fudbaler se FIZIČKI SUKOBIO sa predstavnikom brazilske vlasti! Tuču sprečili drugi igrači (VIDEO)

Fudbal -

Utakmica Brazila i Argentine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo neće biti nastavljena danas, pošto je prekinuta u 7. minutu. Svašta se izdešavalo na stadionu, najmanje je bilo fudbala, a čak se desio i manji fizički okršaj.

Jedan od predstavnika brazilskih vlasti koji su upali na teren se sukobio sa Nikolasom Otamendijem, defanzivcem "gaučosa".

Pomenuti čovek i Otamendi su se pokoškali, a veći incident sprečili su ostali učesnici meča.

Brazil, tuča, fudbaleri
foto: Printscreen/Twitter

CONMEBOL je doneo odluku da se utakmica ne odigra nakon velikog haosa koji je nastao pošto su policajci i predstavnici brazilske vlasti ušli na teren i prekinuli meč kako bi sproveli deportovanje četvorice argentinskih fudbalera. Reč je o onim igračima koji su iz Engleske stigli u Brazil, a nisu ispoštovali postojeći kovid protokol te zemlje.

Prema važećim pravilima za suzbijanje kovida u Brazilu, svi koji dolaze iz Velike Britanije moraju odmah u 14-dnevni karantin, a igrači Argentine koji su sporni su Emi Buendija, Emilijano Martinez, Đovani Lo Selso i Kristijan Romero.

ANVISA, Nacionalna agencija za zdravstveni nadzor je naložila lokalnim vlastima da pomenute fudbalere, Buendiju, Martineza, Lo Selsa i Romera, deportuju. Policija je bila u hotelu gde su se Argentinci spremali za meč, prekinula pripreme, ali je čitav tim "gaučosa" uspeo da se ukrca u autobus i krene ka "Areni Pernambukano" u Resifeu.

Umesto da napuste zemlju, u autbus su ušli i "prestupnici" koji su prema mišljenju Brazilaca u zemlju ušli na prevaru. Međutim, svi sem Buendije su čak bili i u startnoj postavi, a ugledni sajt "Ole" piše kako je policija upozorila Argentince koji su odbili izostanak četvorice igrača uz objašnjenje": Igraće sve ili neće niko.

Brazilci su definitivno mogli da spreče ovaj veliki fudbalski skandal, ali nisu, zbog čega su razbesneli mnoge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track