ŠPANCI ZADOVOLJNI PRIJEMOM U PRIŠTINI! Enrike: Dobra je atmosfera, došli smo da igramo fudbal, a ne da se bavimo politikom!
Foto: EPA/Domenic Aquilina

KATAR 2022

ŠPANCI ZADOVOLJNI PRIJEMOM U PRIŠTINI! Enrike: Dobra je atmosfera, došli smo da igramo fudbal, a ne da se bavimo politikom!

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis Enrike rekao je u Prištini da je njegov tim na Kosovu i Metohiji veoma dobro dočekan, kao i da su došli da igraju fudbal, a ne da se bave politikom

"Pozdrav svima. Pre svega želim da kažem da je dobra atmosfera, ljudi su jako dobri, dočekali su nas. Ovde nemamo problema, jer smo došli da igramo fudbal i ne bavimo se političkim pitanjima", rekao je Enrike na početku konferencije za novinare.

Prema njegovim rečima "Kosovo" igra napadački fudbal, za razliku od drugih reprezentacija u grupi.

"Sviđa mi se način na koji "Kosovo" igra, slično je nama, jer pokušava da igra ofanzivno sa loptom u svom posedu. Razlikuje se od ostalih timova u grupi jer dobro napada, i dobro se brani. Moramo biti spremni, jer ovo će biti veoma teška utakmica", rekao je on.

"Nećemo rizikovati i igrači koji ne mogu da igraju neće se pojaviti protiv "Kosova". "Kosovo" je hrabar tim. Zaslužuje više bodova nego što trenutno ima u grupi", dodao je Enrike.

U sredu se na stadionu "Fadilj Vokri" u Prištini igra utakmica reprezentacija tzv. "Kosova" i Španije u okviru B grupe kvalifikacija za Svetsko fudbalsko prvenstvo, koje se 2022. godine održava u Kataru.

U prvoj utakmici u Sevilji Španija je pobedila tzv. "Kosovo" sa 3:1.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track