Murinjo: Superkup nam je najmanje važno takmičenje

Murinjo: Superkup nam je najmanje važno takmičenje

Fudbal -
Prošle sezone prvi meč Superkupa u Madridu završen je remijem 2:2, dok je u Barseloni trijumfovao domaćin sa 3:2

MADRID - Fudbalski "teškaši" Real Madrid i Barselona će sutra odmeriti snage u prvom meču španskog Superkupa, ali prema rečima Žozea Murinja, ishod ovog takmičenja neće uticati na ostatak sezone.

"Utakmice Reala i Barselone su uvek važne, ali Superkup je najmanje bitno od četiri takmičenja koja igramo ove sezone. Superkup nema veze sa prvenstvom. Prošle sezone smo izgubili Superkup, pa smo ubedljivo osvojili titulu. Slično mi se desilo i sa Interom u sezoni u kojoj su neroazuri postali šampioni Evrope", kazao je trener Reala na konferenciji za novinare u Madridu.

Revanš utakmicu obeležila su i tri crvena kartona, kao i sukob Murinja sa tadašnjim pomoćnim, a sada glavnim trenerom Barselone Titom Viljanovom.

Prošlog vikenda počelo je i prvenstvo Španije. Real je kod kuće osvojio samo bod protiv Valensije (1:1), dok je Barselona kao domaćin deklasirala Real Sosijedad sa 5:1.

Za tim Reala na sutrašnjoj utakmici neće igrati povređeni defanzivac Pepe.

"Nije humano da rizikujemo njegovog zdravlje zbog jedne utakmice. Dobro se oporavlja i verujemo da će za vikend biti spreman", naveo je Murinjo.

Kada je prelazni rok u pitanju, Murinjo je naveo da želi da pošalje Nurija Sahina na pozajmicu neki klub, a kao moguće destinacije pominju se Arsenal i Liverpul.

"Tamo bi mogao da nauči neke stvari koje mu sada nedostaju u igri. Svejedno mi je da li će otići u Arsenal, Liverpul ili Totenhem. Još nije stigla nijedna zvanična ponuda za njega, kao što nije ni za Kaku", dodao je Murinjo.

Fudbaleri Barselone i Reala prvu utakmicu Superkupa Španije igraju sutra od 22.30 na stadionu Nou Kamp.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track