Almond: Aleksandrov mi je pričao o Zvezdinoj veličini

Doputovao

Almond: Aleksandrov mi je pričao o Zvezdinoj veličini

Košarka -
Prva stvar koju sam saznao o Crvenoj zvezdi su njeni navijači. Igrao sam u nekoliko klubova u Evropi, sa nekoliko srpskih košarkaša i ono što sam dobro naučiosu priče o njenim navijačima i rivalstvo sa Partizanom, rekao je sa ponosom Almond

Novi košarkaš Crvene zvezde Beograd, Moris Almond stigao je u naš glavni grad i već u beogradskoj vazdušnoj luci bio je odeven u crveno-bele klupske boje.

Nekadašnji 25. pik sa NBA drafta prilično je upoznat u kakvu sredinu dolazi. Na to su bez svake sumnje uputili i odgovori na pitanja novinara koji su ga sačekali na beogradskom aerodromu Nikola Tesla.Šta znate o novom klubu – bilo je prvo pitanje u nizu:

"Prva stvar koju sam saznao o Crvenoj zvezdi su njeni navijači. Igrao sam u nekoliko klubova u Evropi, u Španiji, Italiji, sa nekoliko srpskih košarkaša i ono što sam dobro naučio i zapamtio su priče o njenim navijačima i rivalstvo sa Partizanom", rekao je sa ponosom Almond.

Na pitanje da li poznaje neke od novih saigrača i šta misli o njima Almond je odgovorio

"Igrao sam protiv Eltona Brauna ranije. Mogu samo da kažem da mi je drago što je u mom timu", istakao je Almond ne krijući osmeh.

Na konstataciju da će Crvena zvezda ove sezone igrati na četiri fronta Almond je dodao:

"Veoma sam uzbuđen što će klub ove sezone učestvovati u nekoliko takmičenja. Veći broj takmičenja znači i priliku da se uzme veći broj trofeja. Jedva čekam da sve to počne".Almond je poznat kao odličan šuter, a navijači Crvene zvezde od njega mogu da očekuju i...

"Da ću igrati čvrsto i da ću se uvek truditi da moja ekipa pobedi".

Igrajući za Real Madrid Almond je imao prilike da se upozna sa Novicom Veličkovićem i Markom Jarićem, dok je u Italiji bio saigrač sa Nemanjom Aleksandrovim.

"Nemanja mi je pokazivao slike i snimke navijača Crvene zvezde na Ju-tjubu, tako da sam sa svim tim već dobro upoznat. Ljudi su mi zaista mnogo pričali o tome da u Srbiji žive najbolji navijači na svetu," rekao je Almond i potom dodao:

"Svi srpski košarkaši igraju veoma čvrsto. Oni sa kojima sam igrao su spremni da sruše zid, ako im to trener kaže, za njih ne postoje prepreke. Radujem se što ću biti u prilici da igram na tom nivou".

Almond je rekorder razvojne NBA lige po broju poena, pošto je na jednom meču ubacio čak 53 koša. Da li će i u Zvezdi biti tako efikasan – bilo je poslednje pitanje novinara.

"To je prošlost", nasmejao se Almond i potom skromno dodao: "Navijači mogu da očekuju pobede, a kad pobeđujemo svi postižu poene".

Almond će u četvrtak 23 avgusta obaviti lekarske preglede i potom će se priključiti ekipi na bazičnim pripremama na Zlatiboru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track