POBEDA JE IMPERATIV ZA ČARAPANE: Napredak dočekuje Radnik iz Surdulice!
Foto: Ž.M.

superliga

POBEDA JE IMPERATIV ZA ČARAPANE: Napredak dočekuje Radnik iz Surdulice!

Fudbal -

Posle reprezentativne pauze nastavlja se borba za bodove u Ling long Super ligi Srbije. Novi rival Napretka na domaćem stadionu “Mladost” je Radnik iz Surduluce.

- Dolazi nam u goste ekipa koja još uvek ne zna za poraz na gostovanjima. Na prethodna tri je upisala dve pobede i remi. Igraju Surduličani vrlo čvrsto i organizovano u odbrani i očekujem tešku utakmicu, ali pobeda je imperativ - kaže šef Stručnog štaba Milan Đuričić.

Već duže vreme ekipi nedostaju povređeni Mrkić, Pantić, koji je operisan i Milovanovia, svi ostali su spremni za novo takmičarsko dokazivanje, a u protokolu je i najnovije pojačanje Petar Đuričković.

- Moja želja je bila Napredak, jer sam sa trenerom Đuričićem sarađivao u niškom Radničkom, a ovde je i dosta prijatelja, sa kojima sam zajedno igrao u više klubova i očekujem da ću se brzo i lako uklopiti. Što se tiče sutrašnje utakmice, protivnik je agresivan i vrlo nezgodan, ali naš cilj je jasan, da se pobedonosna serija na domaćem terenu nastavi - ističe novajlija Đuričković.

Napredak će na ovoj utakmici igrati u novim dresovima, čiji je izgled predstavljen na društvenim mrežama, a u ovoj sezoni na opremi će nositi i ime novog sponzora MTS – a.

U pauzi je Napredak odigrao prijateljsku utakmicu sa ekipom Mladosti iz Lučana, nastupio sa igračima koji su imali manju minutažu u prethodom periodu i izgubio sa 2:0. Shvativši da u ovoj sezoni nemogu da se izbore za status prvotimca, Klub su napustili napadač Lazar Milošev i defanzivac Stanislav Zeljajić. Milošev je zabeležio 30 nastupa u dresu Čarapana i postigao dva gola, od kojih je onaj protiv Čukaričkog, u finišu prethodnog prvenstva bio vredan opstanka u ligi. Mladi Zeljajić nije uspeo da se izbori za mesto u prvoj postavi, pa je i on odlučio da potraži novu sredinu.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track