ŠĆEPOVIĆ OTKRIO KAKO KIPRANI MOGU DA UGROZE PARTIZAN Bivši napadač Partizana analizirao rivala crno-belih!
Foto: Dado Đilas

liga konferencija

ŠĆEPOVIĆ OTKRIO KAKO KIPRANI MOGU DA UGROZE PARTIZAN Bivši napadač Partizana analizirao rivala crno-belih!

Fudbal -

Iako možda na papiru ne deluje tako, na terenu će Partizan imati dosta težak posao protiv kiparskog Anortozisa. A, ko bolje poznaje kiparski fudbal od Stefana Šćepovića?

Ostavio je Šćepović trag u Partizanu, put ga je potom vodio maltene na sve strane Evrope. Od izraelskog Ašdoda, preko španskog Hihona, škotskog Seltika, pa Malage da bi se trenutno obreo u AEL-u iz Limasola.

Baš zbog poznavanja kiparskog fudbala, Ščepović je idealan sagovornik pred otvaranje grupne faze Partizana.

- Prvenstvo na Kipru je krenulo baš pre reprezentativne pauze, ali su neke ekipe odložile utakmice zbog Evrope. Trener Anortozisa je Gruzijac, forsira isti sistem već godinama. Igraju tvrdo, sa dosta duela, hoće da se nadigravaju - rekao je Šćepović za Meridian sport.

Zanimljivo, Šćepović očekuje da će Kiprani da prepuste inicijativu crno-belima i čekati ih u niskom bloku spremni da iz kontre ugroze našeg predstavnika.

- Očekujem da će prepustiti inicijativu Partizanu i da će ga čekati. Takvi su im igrači, do sada su takav sistem gajili i igraju. Idu na svaku loptu tvrdo i oštro. Tu je i korpulentni napadač Laferti koga će gađati dugim loptama.

Ipak, Šćepović smatra da bi uloga favorita trebala da pripadne Partizanu.

- Ako Partizan bude igrao kao do sada u smislu da drži kontrolu i diktira tempo, sigruno imaju šanse. Prednost im je što imaju iskustvo igranja evropskih mečeva. Ima tu i mlađih i starijih fudbalera, ali mislim da ne bi trebalo da imaju problema. Imaju brze napadače i to im je prednost.

Ne treba posebno naglašavati da je Kipranima najveća opasnost - Rikardo Gomeš.

- Portugalac daje golove i igra super. Cela ekipa deluje odlično. Marković je počeo da igra bolje, Pantić se vratio... Kompaktno deluju, a te pozicije koje su trebalo da se nadograde su odlično popunjenje. Ima dosta opcija za rotaciju. Drago mi je da tako izgledaju posle dužeg perioda i da će Partizan uspeti da vrati trofeje u Humsku.

Možda će tako nešto biti moguće i sa Šćepovićem u smiraj karijere...

- Lepo jeste završiti karijeru tamo gde si je i počeo. Ali, se ne namećem. Ne želim da dođem samo da bih došao i zauzmem mesto toj talentovanoj deci - to neću. Nije okej da se samo vratim da bih se vratio. Ali, ostavljam prostora. Ko zna šta sve u fudbalu može da se desi... Ne razmišljam još o tome. Želim Partizanu sve najbolje, da napravi dobar rezultat ove sezone. Imaju svu podršku nas Partizanovaca.

Kurir sport/Meridian sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track