TEŠKI VREMENSKI USLOVI U NIKOZIJI! Crno-beli na Kipru: Trener Stanojević rotira igrače pred večiti derbi
Foto: FK Partizan

KURIR na kipru

TEŠKI VREMENSKI USLOVI U NIKOZIJI! Crno-beli na Kipru: Trener Stanojević rotira igrače pred večiti derbi

Fudbal -

Ekspedicija crno-belih sletela je na aerodrom u Larnaki na Kipru oko 11.15 časova po našem vremenu (sat više po lokalnom) i odmah se zaputila u glavi grad mediteranskog ostrva, gde će u četvrtak uveče odigrati prvi meč Lige konferencije u grupi B protiv kiparskog Anortozisa.

Fudbalere Partizana je sačekalo oblačno i kišovito vreme, pa se očekuje velika važnost. Veoma je toplo, a temperatura se kreće i do 30 stepeni.

Trener Aleksndar Stanojević i zadnji vezni igrač Partizana Miloš Jojić, pojaviće se na konferencji za novinare u 18.30 časova, a pola sata docnije crno-beli će odradti trening na stadionu GSP, na kome igraju najčešće reprezentacija Kipra i dva najveća ovdašnja kluba Omonija i Apoel.

Anortozis je olsnovan 1911. godine i iz Famaguste je, ali posle Turske okupacije dela ostrva 1973. godine, premešten je u Larnaku, gde je domaćin u domaćim takmičenjima. Sada i oni zbog evropskog duela mora da se sele u Nikoziju.

Ekipa Partizana, ali i prijatelji kluba i predstavnici medija, smešteni su u "Hiltonu" u Nikoziji.

Ovaj luksuzni hotel je po rečima bivšeg fudbalera i direktora Vojvodne Svetozara Šapurića, koji je ostavio dubok trag na Kipru, jedno od omiljenih sastajališta ljudi iz fudbalskog sveta.

Na čelu delegacije vodećeg fudbalskog kluba u Srbiji su predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura, a tu su i članovi uprave Dragan Trailović, dr Zoran Rajić, Milomir Gligorijević...

Atmosfera je dobra, iako je u Nikoziji goste iz Beograda sačekalo tmurno vreme... Sa ekipom je doputovao i počasni predsednik Partizana Ivan Ćurković.

Šef stručnog štaba Parnog valjka Aleksandar Stanojević, još pre poletanja na beogradskom aerodromu je najavio mogućnost rotacija u timu, jer njegov tim već u nedelju očekuje „večiti derbi“ na stadionu u Humskoj ulici. Zato su moguće izmene u sastavu za meč u Nikoziji, ali bez obzira na to Stanojević očekuje povoljan ishod.

00:09

Naslov: Tmurno vreme dočekalo crno-bele

Kurir sport/Lazar Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track