GDE LI ĆE SADA? Najtrofejnijem fudbaleru svih vremena duguju 3 miliona! Raskinuo je ugovor i već traži novi klub
Foto: AP

ČEKA SE PRAVA PONUDA

GDE LI ĆE SADA? Najtrofejnijem fudbaleru svih vremena duguju 3 miliona! Raskinuo je ugovor i već traži novi klub

Fudbal -

Najtrofejniji fudbaler u istoriji ovog sporta više nema klub i slobodan je prilikom odabira naredne sredine.

Tridesetosmogodišnji Dani Alveš je tokom leta igrao sa reprezentacijom Brazila na Kopa Amerika, a zatim je sa Olimpijskom selekcijom osvojio zlatnu medalju u Tokiju i to upisavši asistenciju u finalnom meču protiv Španije.

Trofej u Japanu je 43. u karijeri bivšeg fudbalera Juventusa, Barselone i Sevilje, a tim učinkom je Alveš povećao prednost u odnosu na prvog pratioca, Lionela Mesija koji je stigao do 38. pehara u karijeri, ranije ovog leta kada je osvojio Kopa Amerika.

Međutim, nakon povratka u Sao Paulo, došlo je do problema na relaciji između njega i kluba. Brazilac je u ekipu sa velikom tradicijom stigao 2019. godine i tada je postao najplaćeniji fudbaler u Južnoj Americi.

Međutim, čuveni brazilski klub je napravio lošu procenu kada je dogovarao uslove sa Alvešom, a možda je i pandemija koronavirusa poremetila finansije Sao Paula, pa klub fudbaleru duguje 3.000.000 evra zbog čega je iskusni desni bek raskinuo ugovor i sada traži novu sredinu.

A, prema informacijama koje stižu iz Brazila, Dani Alveš neće menjati državu. Za njegove usluge zainteresovan je još jedan velikan južnoameričkog fudbala, ekipa Flamenga, ali još uvek nema konkretnijih informacija o potencijalnom dogovoru između dve strane.

Kurir sport / Aleksandar Knežević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track