ŠAMPION EVROPE PAO U TORINU Mančester slavio na Old Trafordu u reprizi finala Lige Evrope, Barselona doživela DEBAKL u Portugaliji
Foto: EPA

liga šampiona

ŠAMPION EVROPE PAO U TORINU Mančester slavio na Old Trafordu u reprizi finala Lige Evrope, Barselona doživela DEBAKL u Portugaliji

Fudbal -

Fudbaleri Juventusa pobedili su večeras na svom terenu u Torinu evropskog šampiona Čelsi sa 1:0, u utakmici drugog kola Grupe H u Ligi šampiona.

Jedini gol postigao je Federiko Kijeza u 46. minutu.

Čelsi je imao inicijativu i više lopte u posedu, a prvu priliku imao je u sedmom minutu preko Romelua Lukakua, koji je šutirao u domaćeg golmana.

Juventus je zapretio u 20 minutu, kada je Federiko Kijeza posle kontranapada po desnoj strani, iskosa šutirao pored gola. Crno-beli su se sredinom poluvremena oslobodili pritiska, u 30. minutu u šansi je bio Adrijen Rabio, ali je šutirao preko gola.

Igralo se brzo, ali do kraja poluvremena ekipe nisu napravile ozbiljnu šansu.

Već na početku drugog poluvremena, posle 10 sekundi, Juventus je poveo golom Kijeze, koji je dobro šutirao pred golom posle dodavanja Federika Bernardeskija.

Čelsi je posle toga napadao, u 52. minutu pokušao je Ben Čilvel, ali je šutirao preko prečke. Igralo se uglavnom pred kaznenim prostorom Juventusa, koji je pretio iz kontranapada, posle kojeg je u 64. minutu dobru priliku propustio Bernardeski.

Juventus se branio, a evropski šampion je napadao, u 83. minutu mogao je da izjednači, ali je iz dobre situacije Lukaku šutirao preko gola.

U 87. minutu Čelsi je tražio penal zbog mogućeg igranja rukom pred golom, ali je posle upotrebe VAR tehnologije procenjeno da Mekeni nije pogrešio.

Do kraja utakmice igralo se pred golom torinske ekipe, koja se dobro branila. Poslednju priliku Čelsi je imao u petom minutu nadoknade, kada je Kaj Haverc posle kornera, glavom zahvatio loptu i poslao je preko gola.

U drugoj utakmici u toj grupi Zenit je ranije danas u Sankt Peterburgu pobedio Malme sa 4:0.

Juventus je prvi u grupi sa svih šest bodova, Čelsi i Zenit imaju po tri, a Malme je bez bodova.

U trećem kolu Juventus će u Sankt Peterburgu 20. oktobra igrati protiv Zenita, a Čelsi će na Stamford Bridžu dočekati Malme.

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su večeras na svom terenu ekipu Viljareala sa 2:1, u utakmici drugog kola Grupe F Lige šampiona.

Viljareal je poveo u 53. minutu golom Paka Alkasera, izjednačio je Aleks Teles u 60, a pobedu Junajtedu doneo je Kristijano Ronaldo u 95. minutu.

Španski tim je bio bolji rival u prvom poluvremenu, ali je domaći tim u igri održao golman David de Hea koji je u nekoliko navrata sjajno sačuvao svoju mrežu.

Po dve dobre prilike za Viljareal u prvom poluvremenu nisu iskoristili Anro Gruneveld i Pako Alkaser, da bi u finišu tog dela igre šansu da dovede Viljarel u vodjstvo propustio i Eremi Pino.

Viljareal je, ipak, stigao do prednosti na Old Trafordu u 53. minutu. Gruneveld je poslao loptu u šesnaesterac, a dočekao ju je Alkaser koji je pogodio za 1:0.

Samo sedam minuta kasnije Junajted je izjednačio Aleksa Telesa koji je "pokupio" centaršut Bruna Fernandeša i iz voleja pogodio sa ivice šesnaesterca pogodio za 1:1.

Junajted je nakon toga zaigrao bolje i uspeo je da stigne do pobede golom Ronalda u 95. minutu, na asistenciju Džesija Lingarda.

Ranije danas, fudbaleri Atalante su u istoj grupi pobedili Jang Bojs sa 1:0 pogotkom Matea Pesine u 68. minutu.

Atalanta je prva na tabeli Grupe F sa četiri boda, po tri sada imaju Jang Bojs i Mančester junajted, dok je Viljareal ostao na jednom osvojenom bodu.

Fudbaleri Atalante će u trećem kolu 20. oktobra gostovati Mančester junajtedu, dok će švajcarski tim dočekati Viljareal.

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedli su večeras na svom terenu kijevski Dinamo sa 5:0, u utakmici drugog kola Grupe E Lige šampiona.

Nemački tim je pobedu najavio posle manje od pola sata igre pošto je golovima Roberta Levandovskog stigao do dva gola prednosti.

Levandovski je najpre u 12. minutu bio siguran sa penala nakon što je Sergej Sidorčuk igrao rukom u kaznenom prostoru, da bi potom u 27. minutu duplirao prednost svoje ekipe posle asistencije Tomasa Milera.

Serž Gnabri je u 68. minutu, posle brze akcije Bajerna, povisio na 3:0, šest minuta kasnije u strelce se upisao i Liroj Sane sjajnim udarcem sa distance, a konačan rezultat postavio je Erik Maksim Čupo-Moting u 87. minutu.

U drugom meču Grupe E, fudbaleri Benfike su na svom terenu pobedili Barselonu sa 3:0.

Domaći tim poveo je već u trećem minutu posle solo akcije Darvina Nunjesa. On je povukao akciju i završio je udarcem u donji levi ugao gola Marka Andrea ter Štegena.

Benfika je duplirala prednost u 69. minutu kada se Rafa Silva našao na pravom mestu u pravo vreme i pogodio mrežu Barselone posle gužve u kaznenom prostoru.

Pobedu portugalskog tima potvrdio je Nunjes sa jedanaesterca u 79. minutu nakon što je jedan igrač Barselone igrao rukom.

Bajern je prvi na tabeli Grupe E sa šest bodova, Benfika je druga sa četiri, Dinamo je sakupio bod, dok je Barselona poslednja bez bodova.

Fudbaleri Bajerna će u narednom kolu gostovati Benfiki, dok će Barselona dočekati kijevski Dinamo.

Fudbaleri Salcburga pobedili su večeras na svom terenu Lil sa 2:1, u utakmici drugog kola Grupe G u Ligi šampiona.Salcburg je vodio sa 2:0 zahvaljujući dvostrukom strelcu Karimu Adejemiju, koji je oba pogotka postigao iz jedanaesteraca, u 31. i 53. minutu.

Konačan rezultat postavio je Burak Jilmaz u 62. minutu iz slobodnog udarca.

U drugoj utakmici u toj grupi Volfsburg i Sevilja odigrali su u Nemačkoj nerešeno 1:1.

Volfsburg je poveo u 49. minutu golom Renata Štefena, a Sevilja je izjednačila u 86. minutu golom Ivana Rakitića iz jedanaesterca, koji je dosudjen posle prekršaja Žozue Gilavoljiija. ;Posle tog prekršaja on je dobio drugi žuti karton, pa je Volfsburg utakmicu završio sa desetoricom.

Salcburg je prvi na tabeli sa četiri boda, Sevilja i Volfsburg imaju po dva, a Lil na poslednjem mestu na tabeli ima jedan bod.

U trećem kolu Salcburg će 20. oktobra dočekati Volfsburg, a Lil će igrati na svom terenu protiv Sevilje.

Tok mečeva:

90. minut - Kraj utakmica.

90. minut - Mančester dolazi do potpunog preokreta u finišu meča, tačnije u petom minutu nadoknade golom Kristijana Ronalda!

87. minut - Crveni karton za Barselonu. Drugi žuti karton dobio je Garsija.

86. minut - Rakitić donosi izjednačenje Sevilji u Nemačkoj.

87. minut - Pukla je "petarda" na Alijanc Areni. Pogodio je za Bajern sada Čupo-Moting.

79. minut - Drugi pogodak Nunjeza večeras protiv Barselone, ovog puta sa bele tačke.

75. minut - Poker Bajerna protiv Dinama, sada je pogodio Liroj Sane.

69. minut - Od ovog minuta Benfika ima dva gola više od Barselone zahvaljujući pogotku Silve.

Barselona
foto: EPA

68. minut - Bajern postiže i treći pogodak protiv Dinama, sada je strelac bio Gnjabri, a nakon dva gola Levandosvkog. Pogodak Francuza pogledajte OVDE.

62. minut - Burak Jilmaz smanjuje zaostatak Lila u Austriji. Pogodak Turčina možete videti OVDE.

60. minut - Aleks Teles izjednačava rezultat u Mančesteru.

53. minut - Novi gol Adejemija i ponovo sa penala za ubedljivu prednost Lajpcig u Austriji. Drugi gol Adejemija pogledajte OVDE.

53. minut - Viljareal je poveo golom Alkasera u Mančesteru.

49. minut - Stefen donosi prednost Volfsburgu protiv Sevilje. Njgov pogodak pogledajte OVDE.

46. minut - Počela su druga poluvremena na svim mečevima. Odmah je Juventus poveo golom Kijeze. Gol iz Torina pogledajte OVDE. Gol Kjeze je psotignut samo devet sekundi od kada je počelo drugo poluvreme, što je novi rekord.

Zanimljiva priča o De Lihtu.

45. minut - Okonačna su poluvremena na svim utakmicama i palo je samo četiti gola na šest mečeva.

31. minut - Adejemi sa penala donosi prednost Salzburgu protiv Lila u Austrji. Pogodak Salzburga pogledajte OVDE.

27. minut - Novi gol Levandosvog za već sad ubedljivu prednost Bajerna. Njegov drugo pogoddak pogledajte na videu OVDE.

Juventus, Čelsi
foto: EPA

12. minut - Bajern vodi golom Levandovskog sa penala, pogodak pogledajte OVDE.

3. minut - Već je pao prvi gol. Nunjez donosi prednos Benfiki protiv Barselone. Gol Portugalaca za prednost pogledajte OVDE.

1. minut - Počele su utakmice u terminu od 21 čas.

Uskoro počinju utakmice od 21 čas.

Fudbaleri Zenita pobedili su večeras u Sankt Peterburgu Malme sa 4:0, u utakmici drugog kola Grupe H u Ligi šampiona.Zenit je poveo u devetom minutu golom Klaudinja, a prednost je udvostručio Dalek Kuzjajev u 49. minutu. Treći gol postigao je Aleksej Sutormin u 80. minutu, a konačan rezultat postavio je Vendel pogotkom u petom minutu nadoknade vremena.

Švedska ekipa je od 53. minuta igrala sa desetoricom pošto je crveni karton zbog igranja rukom dobio Anel Ahmedhodžić.

To je prva pobeda Zenita u grupi i ruski tim sada ima tri boda na trećem mestu na tabeli. Malme je pretrpeo drugi poraz i bez bodova je na poslednjem mestu na tabeli.

Barselona
foto: EPA

U drugoj utakmici u toj grupi večeras od 21 čas u Torinu igraju Juventus i prvak Evrope Čelsi.

U trećem kolu Zenit će 20. oktobra dočekati Juventus, a Čelsi će na Stamford Bridžu igrati protiv Malmea.

Fudbaleri Atalante pobedili su na svom terenu u Bergamu Jang Bojs sa 1:0, u drugom kolu Grupe F.

Posle uvodnog remija protiv Viljareala, italijanski tim je do prve pobede stigao golom Matea Pesine u 68. minutu..

Barselona
foto: EPA

Veliki deo posla kod tog pogotka uradio je Duvan Zapata koji je uspeo da sačuva loptu i pošalje je na peterac odakle Pesini nije bilo teško da zatrese mrežu Jang Bojsa.

Atalanta je trenutno prva na tabeli sa četiri boda, dok je Jang Bojs drugi sa bodom manje.

U drugoj utakmici u toj grupi Mančester junajted će večeras od 21 čas igrati na Old Trafordu protiv Viljareala.

Fudbaleri Atalante će u trećem kolu 20. oktobra gostovati Mančester junajtedu, dok će švajcarski tim dočekati Viljareal.

Zavrešene su utakmice u terminut od 19 časova!

90+5 minut - Novi gol Zenit. Za ubedljivu pobedu u Rusiji.

80. minut - Sutormin postiže i treći pogodak za Zenit. Gol možete videti OVDE.

Zenit
foto: Profimedia

78. minut - Pesina je uspeo konačno da probije bedem Švajcaraca i donese prednost svojoj Atalanti u Bergamu.

Kristijano Ronaldo će večeras imati priliku da se ponovo upiše u istoriju fudbala.

51. minut - Crveni karton za Alena Ahmedhodžića, pa će Malme do kraja meča pokušati da izbegne katastrofu u Rusiji. Pogledajte OVDE trenutak kada je isključen saigrač Veljka Birmančevića.

49. minut - Zenit je već na startu drugog dela igre vrlo brzo uspeo da duplira svoju prednost i tako postao korak bliži pobedi. Gol možete pogledati OVDE.

46. minut - Počela su druga poluvremena na oba meča.

Atalanta
foto: Profimedia

45. minut - Okončana su poluvremena u Rusiji i Italiji.

17. minut - Atalanta je povela protiv Jang bojsa, ali gol im je poništen zbog VAR-a.

9. minut - Zenit u Rusiji vodi protiv Malmea sa 1:0 golom Klaudinja. Pogodak Brazilca pogledajte OVDE.

1. minut - Utakmice su počele!

Od 18:45 na programu su dva meča. Atalanta, nakon remija protiv Viljareala, u Bergamu dočekuje Jang bojs koji je u prvom meču ove grupe bio bolji od favorizovanog Mančester junajteda. Od 21 čas Mančester će na Old Trafordu pokušati da protiv Viljareala, u reprizi finala Lige Evrope, dođe do prvih bodova.

U drugom meču od 18:45 Zenit će u Rusiji dočekati Malmo koji dolazi u oslabljenom sastavu, bez osam igrača. Biće to prilika da ruski klub dođe do prvih bodova u Evropi ove sezone. U istoj grupi sjajan okršaj očekuje nas u Torinu gde branilac trofeja gostuje Juventusu koji je u ozbiljnom padu forme.

U ostalim mečevima Bajern u Minhenu će ugostili ukrajinski Kijev koji će na sve načine pokušati da na Alijanc areni izvuče bar jedan bod. Salzburg će u Austriji biti favorit protiv šampiona francuske, koji je baš kao i Juventus u ozbiljnom padu forme ove sezone.

Barselona, koja je u blagom "raspadu", gostuje uvek nezgodnoj Benfici, dok će Volfsburg, koji dominira Bundesligom dočekati špansku Sevilju.

Osim termina od 18:45, imamo i termin od 21h, kada će biti odigrano čak šest mečeva.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track