KOSIO TRAVU ZA NOVAC, PIO, PUŠIO, PA SRUŠIO REAL! Pre godinu dana igrao fudbal iz zadovoljstva, a sada je HEROJ čuda u Madridu!
Foto: Profimedia

LEPOTA SPORTA

KOSIO TRAVU ZA NOVAC, PIO, PUŠIO, PA SRUŠIO REAL! Pre godinu dana igrao fudbal iz zadovoljstva, a sada je HEROJ čuda u Madridu!

Fudbal -

Igrač moldavskog Šerifa Sebastijan Til preko noći je postao velika zvezda.

Šerif je priredio megasenzaciju u Madridu, a ovaj fudbaler je spektakularnim golom zadivio ceo fudbalski svet.

"Grčevi su me ubili, nisam mogao da ustanem! Ali moram reći da su Realovi igrači bili dragi, normalno su se ponašali, nisu bili arogantni. Tokom utakmice sam dosta razgovarao sa Modrićem, pričali smo o utakmici i sudijskim odlukama", rekao je Til.

Zanimljivo je da je pre samo godinu dana Til je još bio amater i igrao za klub iz sredine tabele prvenstva Luksemburga. Zvanično je još igrač tog istog kluba, u Šerifu je na pozajmici.

Šerif
foto: Profimedia

"Na početku prošle sezone još sam bio u Luksemburgu i igrao za Progres Niederkorn. Odigrao sam prvo kolo, a onda prešao u Tambov u Rusiji, pa u Tiraspol. Pre toga sam uz fudbal imao i posao, bio sam zaposlen u opštini Diferdanž i tamo sam kosio travu na stadionu gde sam nedeljom igrao. Uz košenje, skupljao sam grančice i lišće koje padnu na teren. To iskustvo me dovelo u posebnu vezu s fudbalskim terenima, uvek ih pomno proučavam pre utakmica", otkrio je.

Priznaje da nije živeo baš sportski.

"Sazreo sam s godinama. Bio sam lud, hteo sam da uživam u životu, pušio sam cigarete i pio s prijateljima. I israna mi je bila loša, jeo sam pice u 22 sata. Sad sam izgubio šest kilograma i osećam se dobro. Imaću vremena za uživanje kad završim karijeru. Ipak, ne mislim da je tako loše zapaliti cigaretu tu i tamo. Brojni fudbaleri su potajno pušači", rekao je Til.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track