SEĆANJE NE BLEDI: Pre 20 godina preminuo je fudbaler Crvene zvezde Vladimir Dimitrijević
Foto: Crvenazvezdafk.com

Zvezdaši i dalje tuguju

SEĆANJE NE BLEDI: Pre 20 godina preminuo je fudbaler Crvene zvezde Vladimir Dimitrijević

Fudbal -

Na današnji dan, pre 20 godina preminuo je jedan od najtalentovanijih fudbalera Crvene zvezde Vlada Dimitrijević.

Dimitrijević je rođen u Raškoj 1981. godine, prve fudbalske korake napravio je u lokalnom klubu „Bane“, a kao veliki talenat, stigao je vrlo rano na Marakanu, gde je prošao gotovo sve mlađe kategorije, zajedno sa Jovanom Damjanovićem, Vladom Dišljenkovićem, Aleksandrom Lukovićem, Nemanjom Vidićem, koji mu je bio najbolji prijatelj.

Vidić pomogao Vladinoj porodici

Nekadašnji saigrač Vlade Dimitrijevića Nemanja Vidić, pomogao je porodici druga, uplativši 126.000 evra na račun oca preminulog fudbalera. Posle otvaranja računa, Nedeljko Dimitrijević je otišao u banku. Službenica ga je upitala: "Znate li vi koliko imate na računu?"

Dimitrijević je odgovorio da ne zna, a pomislio je, nekoliko hiljada evra... Kad mu je radnica u banci saopštila da na računu ima 126.000 evra, nije mogao da poveruje, pisale su tada "Novosti".

Odmah je pozvao Nemanju da se zahvali, a veliki as i čovek mu je savetovao da kupi stan u Beogradu i ako mu nedostaje još para, da mu se javi.

Tog kobnog prvog oktobra 2001. godine, igrači Zvezde odrađivali su lakši trening i na samom njegovom kraju, Vlada se srušio na zemlju. Ubrzo su mu pritrčali Dragan Džajić, koji je strčao sa tribina, Jovan Damnjanović, koji se našao blizu njega i članovi lekarske ekipe, Slobodan Musulin, Goran Zuvić i Miša Bukumirović, koji su uspeli da ga zadrže u životu do dolaska hitne pomoći, koja je stigla nakon pola sata, ali je na putu do Urgentnog centra preminuo, praktično na rukama najboljeg prijatelja Nemanje Vidića, koji je sa njim ostao do samog kraja.

Razlog smrti bilo je srce, sa kojim je mladić imao problema nekoliko godina ranije.

Ekipi je vest o definitivnom gubitku saigrača i drugara saopštio kapiten Nenad Lalatović, dok su bili na večeri, nešto posle 19 časova.

U čast Vlade Dimitrijevića igra se memorijalni turnir, a od 2005. godine postoji i škola fudbala koja nosi njegovo ime

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track