OVO JE PIKSIJEV TIM ZA KLJUČNE UTAKMICE! Selektor Srbije saopštio spisak za Luksemburg i Azerbejdžan: Tražim pobedu na svakom meču
Foto: Starsport©

KATAR 2022

OVO JE PIKSIJEV TIM ZA KLJUČNE UTAKMICE! Selektor Srbije saopštio spisak za Luksemburg i Azerbejdžan: Tražim pobedu na svakom meču

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je spisak igrača za mečeve protiv Luksemburga i Azerbejdžana koje se igraju u okviru kavlifikacija za SP u Kataru 2022. godine.

"Moja filiozofija je da u svakom meču idemo na pobedu", poručio je selektor Stojković na početku konferencije za medije.

SPISAK

Golmani: Marko Dmitrović, Predrag Rajković, Mile Svilar

Odbrana: Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, Stefan Mitrović, Uroš Spajić, Matija Nastasić, Nikola Milenković

Vezni red: Darko Lazović, Nemanja Radonjić, Filip Kostić, Mihailo Ristić, Filip Mladenović, Nemnja Gudelj, Nemanja Maksimović, Uroš Račić, Saša Lukić, Marko Grujić, Filip Đuričić, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Andrija Živković

Napad: Aleksadar Mitrović, Luka Jović, Dušan Vlahović

"Znamo da nas očekuju dve utakmice koje moramo da rešimo u svoju korist, s punim respektom prema protivniku, ali još većim prema sebi. Uz naš stil, možemo da dođemo do rezultata. Na to smo fokusirani. Nećemo nikoga potceniti, to ne dolazi u obzir. Moramo da shvatimo najozbiljnije sve utakmice, u tom smislu nemojte brinuti. Srbija će dati svoj maksimum i protiv Luksemburga i protiv Azerbejdžana"; kaže selektor.

Dragan Stojković
foto: Pritnscreen

"Imamo dve prepreke do finala. Kad kažem finale, mislim na Portugal u Lisabonu, bez obzira da li smo pobedili u Dablinu ili nesrećno odigrali tamo 1:1. Ta utakmica svakako odlučuje. I da nam treba nerešeno u Lisabonu, mi ćemo ići na pobedu. To je naša filozofija i to tražim od naših igrača", rekao je Piksi i nastavio:

"Nisam pratio medije posle Dablina, jer sam bio fokusiran na šokantan rezultat i način na koji smo dali gol sebi. I Šerif dođe i pobedi Real usred Madrida, dešavaju se takve stvari. Slažem se da mentalitet naših igrača, sistem, postavka na terenu, sve to je na mestu, da mene čini zadovoljnim. Insistiraću i ono što smo videli u Dablinu, Srbija mora da igra takav fudbal", objasnio je selektor Srbije.

"Da li me raduje forma Vlahovića i Mitrovića? To može samo njih da raduje. Mene raduje da su živi i zdravi. Da daju golove je normalna stvar, zato ih pozivam. Da li će u klubu dati jedan, dva ili tri ništa mi ne znači. To je samo samopouzdanje pred reperezentaciju za njih i to je dobra stvar", odgovorio je Dragan Stojković Piksi na pitanje kako mu se dopada to što srpski napadači rešetaju mreže u klupskim dresovima.

Piksi
foto: Starsport©

Odmah potom usledilo je pitanje kako selektor bira sastave sa kojima će započeti meč?

"Tim pravim po svom osećaju, ne znam kako da to objasnim. Mislim da ne grešim. Taj prvi osećaj i slika koja mi se stvori, to je jednostavno to. Sam sa sobom u sobi, papiri, olovke, flomasteri, protivnik, mogućnosti koje mogu da se dese... Jednostavno, taj prvi osećaj je taj koji biram, ne postoji sila koja to može da promeni. Ne daj Bože jedino da se neko ne razboli. Jer to je tim koji pravim noć pred utakmicu. Kada se pravi tim, svaki trener gleda da izvuče maksimum, da predvidi šta bi moglo da bude. Bar sam ja čist sam sa sobom. Meni je važno da u ekipi nemam problema ko će početi, ko će ući... To im je još u martu objašnjeno i oni su to shvatili. Niko me ne zove da mi kaže ko da igra", skreće pažnju Piksi.

Piksi
foto: Starsport©

Vanja Milinković-Savić blista na golu Torina, te je Piksi upitan da li bi mesto na spisku moglo da se nađe i za njega.

"Pa gde da ga stavim? Jedino da pozovem pet golmana. Gledao sam ga pre dve nedelje. Radi se o jednom kvalitetnom golmanu, bratu od ovog što igra i što je dao gol u Dablinu, Sergeja. Dobar je momak. Ali imamo Svilara, Ilića, Dmitrovića, Rajkovića. Ako nam treba po pet-šest golmana, onda ćemo zvati. Na njemu je da radi i da se dokazuje. Pratimo ih sve", poručio je selektor.

DERBI JE BIO ODLIČAN

Minuli 165. prvenstveni večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde završen je bez pobednika (1:1). Bibras Natho je doveo crno-bele u vođstvo, Aleksandar Katai obradovao crveno-bele. Ovaj duel ispratio je i selektor Srbije.

"Derbi je bio odličan, najbolji u poslednjih 10 godina. Igralo se otvoreno, i to je fudbal koji volim da gledam. I Stanojević i Stanković su igrali fajterski, bez ležanja na terenu, bez mnogo faulova. Odličan derbi. A što se tiče igrača iz Superlige, oformljena je grupa igrača i to je ono u šta verujem. Nikada nisam rekao da su vrata nekom zatvorena. Pratimo, gledamo, ali pozicije tih igrača koji bi eventualno bili interesantni, one su već popunjene jako velikim kvalitetom", smatra Piksi.

Piksi
foto: Starsport©

Reprezentaciju Srbije očekuje utakmica protiv Luksemburga u gostima 9. oktobra, a zatim 12. oktobra protiv Azerbejdžana u Beogradu.

Okupljanje je u ponedeljak, 4. oktobra.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track