TRAŽI SE KLUB KOJI BI DOZVOLIO DA IGRA SA DEFIBRILATOROM! Eriksen ne odustaje od fudbala
Foto: Profimedia

još nema dozvole za povratak

TRAŽI SE KLUB KOJI BI DOZVOLIO DA IGRA SA DEFIBRILATOROM! Eriksen ne odustaje od fudbala

Fudbal -

Evropsko prvenstvo u fudbalu obeležili su sdravstveni problemi Kristijana Eriksena i pad Danca na travu tokom meča sa Finskom.

Eriksen, koji već godinu i po dana igra za Inter, je ubrzo izašao iz bolnice, ali i dalje nije poznato da li će i kada nastaviti profesionalnu karijeru.

Danac ima garantovanih 7,5 miliona evra za tekuću sezonu, ali taj novac ne izdvaja Inter, već FIFA program zaštite klubova, koji će isplaćivati Dancu platu za sve vreme odsustva.

Jedan član FIFA programa zaštite klubova glasi “da su svi fudbalski klubovi zaštićeni u slučajevima privremene ili potpune nesposobnosti za rad koja je posledica nezgode njihovih fudbalera tokom ’operativnog periodaja’, a koja u potpunosti sprečava fudbalera da igra za svoj klub više od 28 uzastopnih dana”.

Pod nezgodom se misli i na iznenadnu povredu, ali i na srčani i moždani udar.

Italijanski mediji navode da će Eriksen krajem godine obaviti lekarske preglede posle kojih će biti jasno da li će nastaviti karijeru. Drugi izvori navode da bi već u januaru mogao da promeni klub, jer u Italiji, sva je prilika, neće još dugo moći da zaigra fudbal. On je i ranije hteo da se vrati na teren, a sprečavala su ga samo pomenuta pravila u Italiji.

Zato se kao moguća opcija pominjao pominjao Ajaks, u kome je Kristijan već nastupao, a za koji trenutno igra Dejli Blind sa sličnim problemom, odnosno ugrađenim defibrilatorom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track