AJNTRAHT SLAVI SRBINA: Nemci u superlativima piše o FILIPU KOSTIĆU, njegov gol Bajernu i pobedu klub je čekao 21 godinu
Foto: Profimedia

bundesliga

AJNTRAHT SLAVI SRBINA: Nemci u superlativima piše o FILIPU KOSTIĆU, njegov gol Bajernu i pobedu klub je čekao 21 godinu

Fudbal -

Turbulentan je period iza srpskog reprezentativca, za svega nekoliko nedelja, od kazne vredne 50.000 evra do pobednonosnog pogotka u Minhenu

Filip Kostić je fudbaler o kojem bruji Nemačka! Srbin je u fokusu tamošnjih medija kao dželat svemoćnog Bajerna. O trijumfu Ajntrahta u Minhenu nad favorizovanim protivnikom (2:1) golom Filipa Kostića piše se opširno i naširoko.

Čak 21 godinu čekao je klub iz Frankfurta na trijumf nad Bajernom u Minhenu. I onda ga je doneo Filip Kostić rezantnim udarcem iskosa sa ivice šesnaesterca, kada je pravu bombu, desetak minuta pre kraja, poslao u ugao nemoćnog Manuela Nojera. Posle šest remija i jednog poraza, ovo je bio prvi trijumf Ajntrahta u Bundesligi od početka sezone.

- Istorijska pobeda! Konačno tri boda i izvanredan timski učinak. Super se osećam i mnogo sam ponosan - napisao je Filip Kostić.

Filip Kostić
foto: Profimedia

Filip Kostić (28) apsolutni je junak Ajntrahtove pobede, jer je pored gola imao i asistenciju u prvom poluvremenu za gol Martina Hinteregera. Našao je iz kornera svog saigrača u srcu šesnaesterca, a reprezentativac Austrije je glavom poništio vođstvo Bajerna.

Zahvaljujući golu datom Bajernu, Filip Kostić ušao je u idealnu postavu sedmog kola Bundeslige. Zajedno sa njim, iz Ajntrahta je uvršten i golman Kevin Trap.

Srpski fudbaler je od početka sezone prošao trnovit put u dresu Ajntrahta. Prošlu takmičarsku godinu završio je kao najbolji fudbaler kluba i želeo je da se okuša u novoj sredini. Tokom celog leta se spekulisalo, hoće li Filip Kostić obući dres Intera, Rome ili Lacija. Na kraju, Rimljani su bili konkretniji, spremni da plate 18 miliona evra Ajntrahtu i Srbinu daju veću platu od 3.000.000 evra koliko je imao u Frankfurtu do pojave korone.

I, onda se desilo nešto nepojmljivo u današnje vreme. Lacio je poslao ponudu na pogrešan mejl, transfer je propao, a Kostić je mislio da su mu u klubu minirali transfer. Nije igrao protiv Arminije, pa ga je trener Ajntrahta Oliver Glazner kaznio sa 50.000 evra. Kostić je morao da organizuje i roštilj za saigrače i trenera, kako bi se iskupio. Na kraju, nemački mediji su otkrili da je njegov menadžer Falji Ramadani sve izrežirao, želeći veću proviziju za sebe, na šta novo rukovodstvo Ajntrahta nije pristalo. Epilog svega, bio je raskid saradanje sa Ramadanijem i povratak u startnu postavu. Kao nagrada Filipu Kostiću, došao je gol Bajernu.

Poslednji put Ajntraht je slavio protiv Bajerna u Minhenu 18. novembra 2000. Tada je jedini gol postigao Norvežanin Jan Age Fjortoft.

- Drago mi je zbog pobede. Nadam se da će me Kostić nazvati, jer je sada ušao u istoriju - rekao je kroz smeh Fjortoft za TV stanicu Šport1.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track