MITROVIĆ PRED OKRŠAJ SA LUKSEMBURGOM: Favoriti smo, ali moramo da budemo oprezni!
Foto: Starsport

KVALIFIKACIJE

MITROVIĆ PRED OKRŠAJ SA LUKSEMBURGOM: Favoriti smo, ali moramo da budemo oprezni!

Fudbal -

Fudbaler Srbije Aleksandar Mitrović rekao je danas da je njegova reprezentacija favorit u predstojećoj utakmici protiv Luksemburga u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali da mora da bude oprezna pošto želi da u dobroj situaciji dočeka odlučujuću utakmicu u Lisabonu.

"Luksemburg je ekipa koja pokazuje da nema lakih protivnika, ako se ne udje 100 odsto koncentrisan u utakmicu, može da bude jako neprijatna. Imaju kvalitetne pojedince u napadu i mogu da budu nezodni ako im mi to dozvolimo. Što se tiče svega mi smo favoriti, ali to je na papiru i ne znači ništa ako ne odigramo kako treba", rekao je Mitrović na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Srbije igraju 9. oktobra od 18 časova protiv Luksemburga, a zatim 12. oktobra protiv Azerbejdžana u Beogradu, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

"Prva utakmica je najvažnija, a onda ide Azerbejdžan. Sav fokus je na Luksemburgu, u Beogradu su pokazali da mogu da budu nezgodni ako im se da prostor. Znamo njihove mane i vrline i pokušaćemo to da iskoristimo. Nemamo šta da krijemo, idemo na pobedu, tri boda. Poštujemo ih, ali verujemo u ono što radimo i u naše mogućnosti. Favoriti smo, tako se i ponašamo ali ih respektujemo", rekao je najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije.

Srbija je u prošlom kolu odgrala nerešeno 1:1 protiv Irske u Dablinu, a Mitrović je rekao da je sve izgledalo dobro osim krajnjeg rezultata.

"Igramo dosta ofanzivno, mi se pitamo u svakoj utakmici bez obzira protiv koga igramo. Možete da očekujete totalnu ofanzivu, da igramo na gol više. Malo nam je sreće falilo u Irskoj, ali to je fudbal, nekad lopta neće u gol. U Irskoj smo pokazali da smo ozbiljna reprezentacija protiv ozbiljne ekipe, koja ima dobre igrače u jakim ligama. Nadam se da će igra da bude ista, a rezultat bolji nego u Irskoj", naveo je on.

"Tamo nije bi moj dan, dodje takva situacija da lopta neće u gol, a na kraju smo mi sebi dali gol. Nekad udje svaki šut, a nekad lopta neće, pa makar probao rukom da je uguraš, to je fudbal. Imali smo sreće protiv Portugala, sada nam se to malo vratilo. Ali pokazali smo da smo na pravom putu", dodao je napadač Fulama.

Upitan o duelu u poslednjem kolu protiv Portugala, Mitrović je rekao da je još rano o tome pričati i da treba pobediti dve predstojeće utakmice, kako bi ekipa u najboljoj poziciji ušla u duel u Lisabonu.

"Prvo Luksemburg pa Azerbejdžan. Kad dodje Portugal o tome ćemo lako, za takve utakmice ne treba velika motivacija, svi žele da ih igraju", dodao je.

Na konstataciju da je protiv Luksemburga u tri utakmice postigao šest golova, na svakoj po dva, Mitrović je rekao da bi voleo da postigne još dva, ali da je najvažnije da ekipa igra dobro.

Na pitanje da li je opterećenje što se od njega očekuje da u svakoj utakmici bude strelac, Mitrović je dogovorio da je to posao napadača koji voli da radi.

"Svaki napad počinje od odbrane i odbrana od napada. Moramo da igramo kao ekipa, da napadamo sa 11 igrača i da se branimo sa 11. U tome je ključ, ne treba odvajati odbranu od napada", rekao je on.

Mitrović je naveo i da je zadovoljan svojom formom, ali da "uvek može još koji gol više".

Golman reprezentacije Srbije Predrag Rajković rekao je da ekipa igra dobar fudbal, napadački otkako je došao selektor Dragan Stojković i da ima šanse da se plasira na Mundijal u Kataru.

"U Irskoj nismo imali sreće, imali smo mnogo šansi da postignemo gol, ali namestilo se da nesrećno primimo gol. Ali imamo još tri kvalifikacione utakmice, imamo dobre šanse da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo, što je cilj", rekao je on.

"Luksemburg je dobra reprezentacija, u Beogradu su pokazali da imaju kvalitet, ali mislim da smo bolja ekipa i ne treba da razmišljamo ni o čemu drugom osim o pobedi. Biće malo teže jer igramo na strani, ali imamo mnogo bolje igrače i mislim da ne bi trebalo da bude većih problema", dodao je on.

Upitan da proceni na kojoj utakmici će imati više posla protiv Luksemburga ili Azerbejdžana, Rajković je rekao da u svakoj utakmici mora da bude koncentrisan svih 90 minuta ali i da se nada da će saigrači obaviti dobar posao i sprečiti svaki napad i kontranapad protivnika.

Upitan o duelu u Portugalu, srpski golman rekao je da do toga imaju još dve utakmice i da se nada da će sačuvati svoju mrežu u tim duelima, pošto bi odlučujuća mogla da bude i gol razlika.

"Želim da primim što manje golova, a bilo bi super da Mitrović postigne što više. U dobroj sam formi, dobro sam počeo sezonu, korektno obavio utakmice u kvalifikacijama, nadam se da ću iz utakmice u utakmicu podizati formu u klubu i reprezentaciji", naveo je on.

Srbija je druga na tabeli u Grupi A sa 11 bodova, dva boda manje od Portugala.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track