GROBARI IZ ZVORNIKA PROSLAVILI ROĐENDAN: Partizan je najveći srpski klub! VIDEO
Foto: @starsport

BAKLJADA I PORUKA

GROBARI IZ ZVORNIKA PROSLAVILI ROĐENDAN: Partizan je najveći srpski klub! VIDEO

Fudbal -

Jugoslovensko sportsko društvo i Fudbalski klub Partizan proslavili su 76. rođendan, a poseban spektakl priredili su navijači crno-belih iz Zvornika.

Naime oni su priredili bakljadu tačno u ponoć.

U prostorijama FК Partizan je tim povodom održan prigodan koktel na kom je govorio predsednik JSD i FК Partizan Milorad Vučelić.

Partizan je bez obzira na svoje tradicionalno ime bio najveći srpski klub od svog početka, sa jednom velikom širinom i tolerancijom, koja je svojstvena našem narodu da bude otvoren za sve one koji se bave bilo kojim sportom, a kojima je težnja bila da dođu u Partizan, bez obzira na njegovu nacionalnu, versku i bilo koju drugu pripadnost“, rekao je Vučelić na svečanosti na stadionu u Humskoj.

Milorad Vučelić
foto: Beta/Branislav Božić

Vučelić je istakao da je država u poslednjih godinu i po dana sistematski pokazala brigu i interesovanje za određene sportove, počev od vaterpola, plivanja do borilačkih sportova.

Ostvarili smo bitne stvari, desila se konsolidacija vaterpolo kluba i on se vraća na staze stare slave. Ohrabrujuće je i ono što se dešava u košarkaškom klubu dolaskom jedne od najvećih legendi Željka Obradovića. Кuglaši su bili prvaci, rvači ostvarili uspehe na evropskim takmičenjima, pucalo se na Olimpijskim igrama... Bilo je uspeha i rezultata, ali u celoj situaciji sa korona virusom oni nisu bili veliki kao što su znali biti. Ovo što dešava je nešto što ohrabruje. Tu je dolazak Aleksandra Stanojevića u fudbalski klub, novom konsolidacijom kluba, rezultatima i u domaćoj ligi i kvalifikacijama u Ligi konferencije“, rekao je Vučelić.

On je istakao da će fudbalski klub nastaviti da pomaže sportsko društvo u skladu sa svojim mogućnostima.

Hvala velikom broju sportskih radnika, jer angažmanom i požrtvovanjem drže svoje klubove živim i postižu rezultate. Mi smo mala dražva, ali smo veliki narod, ali bez pomoći države nema nikakvog sportskog uspeha“, rekao je Vučelić i poželeo da se u ovoj godinu postignu bolji rezultati.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track