BEN OTKRIO TAJNU BROJA 31! Navijači pitali, a on pričao o hrani, Mesiju, navijačima i igračima sa Komora koje bi doveo u Zvezdu
Foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

o svemu po malo

BEN OTKRIO TAJNU BROJA 31! Navijači pitali, a on pričao o hrani, Mesiju, navijačima i igračima sa Komora koje bi doveo u Zvezdu

Fudbal -

Fudbaler Crvene zvezde El Fardu Ben nedavno je dobio srpski pasoš, a sada je odgovarao na pitanja navijača kluba sa Marakane i otkrio mnoge zanimljive detalje.

"Protiv koga bih voleo da sam igrao? Voleo bih da igram protiv Mesija, ali ne ovog novog, nego onog kada je imao 25-26 godina da ga gledam uživo", kaže Ben.

Otkrio je i da bi voleo da vidi neke igrače iz reprezentacije Komora na "Marakani".

"Ima mnogo njih koje bih voleo da vidim u Zvezdi. Imamo kvalitetnu generaciju. Teško je odabrati, ali ako moram da izaberem onda je to moj najbolji prijatelj. Kao brat mi je zove se Mohamed Jusuf. Tu su i Faiz Selemani, Jusuf Emšangama. Svi oni mogu da igraju na visokom nivou."

Kada su u pitanju omiljena hrana i klub u kom je maštao da igra kao dete kaže:

"Omiljeno jelo? Teško je izabrati, ima mnogo dobrih. Ne jedem svinjetinu, pa ću reći da su mi omiljene srpske salata. Od srpskih reči prvo su me naučili psovke, ne mogu naglas da ih izgovorim, pošto ovo gledaju i deca. Malo su komplikovane, ali je lako kada počneš da učiš. Moj san je bio da igram za Liverpul. Nikad nisam očekivao da ću igrati na ovom nivou i to u Srbiji. Odrastao sam u Marseju, znam za čuveni meč protiv Zvezde i pobede, tada sam prvi put video srpski narod."

U jednom trenutku u Levadiakosu je imao priliku da radi i sa Ratkom Dostanićem.

"Imao sam odličan odnos sa Dostanićem. Dobro smo se razumeli, pričao je francuski, bilo mu je lakše da izvuče ono najbolje od mene i promenio je moj način razmišljanja o fudbalu. Tada sam hteo samo da igram i da uživam, on mi je objasnio koliko je važno da se boriš za tim."

Nezaobilazna tema su bili navijači.

"Ne možeš u jednoj reči da opišeš navijače. Nikada ranije ovako nešto nisam osetio. Kada igrate uz ovakvu podršku, to je nestvarno. Oni su najbolji na sveti. Bukvalno su naš 12. igrač i daju nam vetar u leđa."

Bilo mu je potrebno dosta vremena da odgovori na pitanje o tome ko mu je omiljeni saigrač.

"Teško pitanje, svake sezone imamo neke nove igrače, neki su već četiri godine tu poput Borjana, Rodića, Gobeljića. Zajedno smo dugo, poznajemo se dobro i van terena, oni su mi omiljeni, ail volim i ostatak tima. Ako moram da izaberem jednog neka bude Sanogo. Sjajan je igrač i jednostavan momak. Dve godine igramo zajedno i dobro se poznajemo. Bilo je mnogo dobrih igrača ovde, ali mi nedostaje Damjan Le Talek. Poznajem ga od ranije, zbog njega sam se osećao još bolje kada sam stigao, jer mi je mnogo pomogao."

Na kraju je dobio pitanje koje ga je oduševilo. Zašto nosi broj 31 na dresu?

"Broj mi je važan zbog dece. Prvo dete je rođeno 3. septembra, drugo 1. oktobra, izabrao sam taj broj zbog njih. Oni mi daju snagu kada sam an terenu i van terena. Ponekad kada dođeš kući umoran ili si izgubio, želiš da polomiš sve, oni te pogledaju, nasmeju se i onda si i ti srećan zbog te ljubavi. Ovo je najbolje pitanje koje sam dobio", zaključio je Ben.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track