"ORLOVI" NA PUTU KA KATARU: Piksi baca sve karte u napad protiv Luksemburga i Azerbejdžana!
Foto: FSS

ajmo!

"ORLOVI" NA PUTU KA KATARU: Piksi baca sve karte u napad protiv Luksemburga i Azerbejdžana!

Fudbal -

Reprezentacija Srbije sprema se za duele sa Luksemburgom (09.10) i Azerbejdžanom (12.10)

Fudbalska reprezentacija Srbije nastavlja svoj pohod ka Mundijalu u Kataru 2022. godine. Selektor "Orlova" Dragan Stojković okupio je naše reprezentativce i odradio prvi trening pred početak jesenjih duela koji će odrediti može li Srbija ponovo da se dokopa najveće sportske fudbalske smotre.

Zbog kiksa protiv Iraca u Dablinu, gde je Srbija imala dominaciju, vodila, ali ipak uzela samo bod, Orlovi su sada pod imperativom pobede nad Luksemburgom i Azerbejdžanom, a onda bi verovatno morali da pobede Portugal u Lisabonu, ukoliko žele kao prvi iz grupe "A" da se plasiraju na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Piksi je objavio ranije spisak igrača koji će braniti srpske boje u naredna dva meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Luksemburga i Azerbejdžana. Luksemburg je na trećoj poziciji iza vodećeg Portugala (13 bodova) i Srbije (11 bodova), ali teško da će se domoći bar druge pozicije koja vodi u baraž za SP jer ih pored Srbije čeka duel i sa Portugalcima (12. oktobar), a 11. novembra sa Azerbejdžanom koji zajedno sa Republikom Irskom nema nikakve šanse za plasman na Mundijal.

Orlovi
foto: Starsport©

Sva je prilika da ukoliko Srbija zabeleži ove dve pobede nad Luksemburgom i Azerbejdžanom, a Portugal pobedi Luksemburg i Republiku Irsku, tog 14. novembra u glavnom gradu Portugala, Srbi i Portugalci će odlučivati o direktnom putniku za Katar, s tim što će Piksijevi momci morati verovatno da pobede četu Fernanda Santoša.

Grupa A

subota

Azerbejdžan - Irska 20.45

Luksemburg - Srbija 20.45

1. Portugal 5 4 1 0 11:4 13

2. Srbija 5 3 2 0 12:7 11

3. Luksemburg 4 2 0 2 5:8 6

4. Irska 5 0 2 3 5:8 2

5. Azerbejdžan 5 0 1 4 3:9 1

Kurir sport / D.Lučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track