FUDBALSKI KLUB PARTIZAN OBELEŽIO SLAVU: Na proslavi u Humskoj i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije Petar Cvetković
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

krsna slava

FUDBALSKI KLUB PARTIZAN OBELEŽIO SLAVU: Na proslavi u Humskoj i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije Petar Cvetković

Fudbal -

Svečanoj proslavi prisustvovali čelnici crno-belih Milorad Vučelić, Miloš Vazura, Ivica Iliev, a od igrača kapiten Lazar Marković i Milan Smiljanić. - Posle obreda i besede održan je svečarski slavski ručak

Danas je krsna slava fudbalskog kluba Partizan, na veliki hrišćanski praznik – začeće svetog Jovana Preteče i Krstitelja Gospodnjeg, koji pravoslavna crkva proslavlja 6. oktobra po novom kalendaru. U prostorijama FK Partizan u podne održan je obred sečenja slavskog kolača, koji su učinili jerej Goran Đukić iz hrama Svetog Arhangela Gavrila, sa gostom, protojerejom-stavroforom Draganom Predićem iz hrama Pokrova Presvete Bogorodice, uz prisustvo zaposlenih u FK Partizan.

Privatna Arhiva
foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Svečanoj proslavi su prisustvovali predsednik Partizana Milorad Vučelić, generalni direktor Miloš Vazura, zamenik generalnog direktora Milorad Nikolić, počasni predesednik Ivan Ćurković, sportski direktor Ivica Iliev, direktor skauting službe Ivica Kralj, a od igrača kapiten Lazar Marković i Milan Smiljanić, pomoći trener Igor Duljaj, članovi upravnog odbora Mladen Mijatović, Dragan Trailović, Mladen Mijatović, Milomir Gligorijević, direktor marketinga Predrag Vujović, general zamenik načelnika Generlštaba Vojske Srbije Petar Cvetković i ostali članovi radne zajednice.

Svečanu slavsku besedu održao je protojerej-stavrofor Dragan Predić iz hrama Pokrova Presvete Bogorodice. Posle obreda i besede, održan je svečarski slavski ručak.

Sveti Jovan se naziva pretečom, jer je prethodio dolasku Isusa Hrista. Propovedao je u jordanskoj pustinji. U svojim besedama učio je ljude kako da budu bolji. Opominjao ih je da se pokaju, jer je Spasitelj već došao, a onome ko se ne popravi, biće zatvoreno Carstvo nebesko. Takođe je govorio ljudima da se pokaju i pristupe svetom činu krštenja. Pošto je sveti Jovan krstio Isusa Hrista, naziva se još i Krstitelj.

Dan Začeća svetog Jovana Preteče i Krstitelja u Srbiji se proslavlja kao krsna slava, ali i kao praznik svih onih parova koji žele, a ne mogu da imaju dece. Narod kaže da će i oni, dokle god duboko veruju u Boga zavredeti njegovu milost. Oni danas obavezno moraju otići u crkvu i pomoliti se ovom svetitelju, a On će im ispuniti ovu najveću želju. Takođe, oni koji već imaju decu, na današnji dan treba da se podsete kolika su ona radost i da im pokažu ljubav i koliko ih vole.

Kurir sport/ L. D.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track