DOMAĆIN NA TEŠKOM ISPITU: Bah zabrinut zbog rezultata francuskih olimpijaca pred Igre u Parizu 2024. godine
Foto: EPA/Jean-Christophe Bott

PARIZ 2024

DOMAĆIN NA TEŠKOM ISPITU: Bah zabrinut zbog rezultata francuskih olimpijaca pred Igre u Parizu 2024. godine

Ostali sportovi -

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah na kraju Olimpijskih igara u Tokiju izrazio je "zabrinutost" zbog lošijeg rezultata francuskih sportista tri godine pre početka Igara u Parizu, preneo je danas AFP.

Francuska je u Tokiju zauzela ukupno osmo mesto sa 33 medalje, sedam manje od cilja koji je postavljen, i devet manje od rekordnog nastupa u Riju 2016. godine, kada su osvojene 42 medalje.

"Tomas Bah je u Tokiju izrazio zabrinutost MOK-a u pogledu rezultata francuskih sportista, a u vezi takmičenja u Parizu. On potvrđuje da su Igre uspešne kada sportisti zemlje domaćina postignu odlične rezultate", navodi se u pripremnom dokumentu tamošnje Nacionalne agencije za sport (ANS), a preneli francuski mediji.

Tomas Bah
foto: Profimedia

Tokom prijema za osvajače medalja u Jelisejskoj palati 13. septembra francuski predsednik Emanuel Makron "pozvao je sportiste da urade mnogo više na Igrama u Parizu".

"Rezultati nisu onakvi kakve smo očekivali. Moramo biti medju pet najboljih na svetu, a uspeh Igara zavisi od uspeha naših sportista", rekao je tada Makron.

Olimpijske igre u Parizu održavaće se od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine.

(Kurir sport/Beta/AFP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track