LEGENDA VOTFORDA OPLELA PO VLADIMIRU IVIĆU: Počeo je da nas UGNJETAVA, znao je da učini da se osetite GROZNO!
Foto: Profimedia

neverovatno

LEGENDA VOTFORDA OPLELA PO VLADIMIRU IVIĆU: Počeo je da nas UGNJETAVA, znao je da učini da se osetite GROZNO!

Fudbal -

Engleski velikan Votford od skoro je dobio i novog šefa struke, čak desetog u poslednji pet godina. Poslednji u nizu je Italijan Klaudio Ranijeri koji, ako je verovati tradiciji, neće se dugo tu zadržati.

Jedan od onih koji je sedeo na "vrućoj klupi" bio je i srpski trener Vladimir Ivić koji se nije dugo zadržao na tom mestu, kao i većina njegovih kolega. Kao glavni razlog za rastanak Ivića i Votforda navodi se svađa srpskog stručnjaka legende kluba Troja Dinija.

Votford
foto: EPA/ISABEL INFANTES

U svojoj knjizi "Redemption", fudbaler Votford istakao je da nikada zapravo i nije imao neki problem sa srpskim stručnjakom.

- Ivić i ja nikada nismo imali problem. Ne do samog kraja. Nisam se posebno zagrejao za njegov stil vođenja utakmica i treniranja. Mislim da niko nije - napisao je Dini.

Ono što doduše nije prijalo Diniju i saigračima jeste da satima sede ispred televizijskih ekrana i da gledaju snimke, koji treba da ih pripreme za nastupe na utakmicama.

- Što se tiče analize utakmica, on je secirao sve, do najsitnijih detalja. Trebalo bi mu 45 minuta da prođe kroz sedam ili osam isečaka. Izašli biste iz sobe i neko bi se okrenuo prema vama i rekao: "Bože, ja sam s***nje". Znao je da učini da se osećaš grozno - dalje piše u knjizi.

Vladimir Ivić
foto: Profimedia

Mrzeli su fudbaleri što ih je Ivić "terao" da ostaju na treninzima i posle vremena kada je on bio planiran da se završi.

- Kada bismo pobedili, radili bismo 40 minuta na stvarima koje smo uradili pogrešno i nekoliko minuta na golovima koje smo postigli. Ljudi nisu uživali u svom fudbalu, a on je počeo sve više da nas pritiska. Počeo je da nas ugnjetava. Imamo najbolji posao na svetu, plaćeni smo pravo malo bogatsvo za igranje fudbala i treniramo četiri ili pet časova dnevno, a imate osobu koja čini da se osećate kao da niste dovoljno dobri da biste bili tu gde jeste i da sve radite pogrešno - zaključio je Dini u svojoj knjizi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track