BIVŠI NOVAKOV TRENER DOŽIVEO VELIKI GUBITAK: Agasi je mrzeo oca iz dna duše jer ga je fizički zlostavljao, pa postao VELIKI igrač!
Foto: Reuters

tuga

BIVŠI NOVAKOV TRENER DOŽIVEO VELIKI GUBITAK: Agasi je mrzeo oca iz dna duše jer ga je fizički zlostavljao, pa postao VELIKI igrač!

Tenis -

Emanuel Agasi, otac osmostrukog Grend slem šampiona Andrea Agasija, preminuo je nedavno u Las Vegasu u 90. godini.

Prema navodima svetskih medija, Emanuel Majk Agasi je preminuo pre desetak dana , ali je ta vest dospela u javnost nekoliko dana kasnije, kada je Andre poslao poruku medijima.

Emanuel Majk je bio slavni bokser, koji je nastupao na Olimpijskim igrama 1948. i 1952. godine za reprezentaciju Irana. Posle toga se preselio u SAD gde se Andre i rodio.

Andre Agasi, Radek Stepanek
foto: AP

Upravo je Emanuel bio najzaslužniji za sinovljevu tenisku karijeru, ali je Andre zbog toga mrzeo svog oca. Kako je sam jednom priznao "mrzeo ga je iz dna duše i većim delom karijere".

Glavni razlog su bile batine koje je Andre dobijao tokom treninga.

"Moj otac je vikao dvaput, ponekad triput, ponekad 10 puta. Jače, vikao je, jače. Udari ranije. Dođavola Andre, udari malo ranije. Nije dovoljno što vraćam svaku loptu, zmaj bljuje vatru na mene: moj otac želi da udarim jače i brže od zmaja. Želi da pobedim zmaja."

Andre Agasi, Novak Đoković
foto: Profimedia

Andre je imao 7 godina, i te 1977. godine, zmaj je u stvari bila mašina koja ispaljuje loptice, što je izmislio njegov otac Majk.

"Ništa nije moglo više da razbesni mog oca nego kada lopta udari u mrežu. Penio je... Moja ramena su htela da otpadnu. Hteo sam da pitam: Koliko još tata? Ali nisam pitao. Udarao sam najjače što sam mogao, a onda još malo jače."

Agasi je tokom 2017. godine bio trener Novaka Đokovića, ali ta saradnja nije trajala koliko su se mnogi nadali.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track