ORLOVI NACILJALI ŠEST BODOVA: Fudbaleri Srbije žele maksimum iz mečeva sa Luksemburgom i Azerbejdžanom
Foto: Privatna arhiva

KATAR 2022

ORLOVI NACILJALI ŠEST BODOVA: Fudbaleri Srbije žele maksimum iz mečeva sa Luksemburgom i Azerbejdžanom

Fudbal -

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Marko Dmitrović rekao je da je cilj ekipe da osvoji šest bodova, protiv Luksemburga i Azerbejdžana u oktobarskom ciklusu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

"Imamo maksimalna očekivanja, idemo u Luksemburg da odigramo dobru utakmicu i osvojimo tri boda, a posle ćemo da razmišljamo o Azerbejdžanu, ali cilj u obe utakmice je da osvojimo po tri boda. Imamo tri utakmice do kraja, u novembru je to finale, idemo korak po korak prvo je Luksemburg. Pripremićemo se dobro, idemo da pobedimo", rekao je Dmitrović, preneo je Fudbalski savez.

Fudbaleri Srbije putuju popodne u Luksemburg, gde će u subotu od 20.45 igrati protiv domaće selekcije, utakmicu šestog kola u Grupi A u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"U prošlom ciklusu smo igrali sa njima dve utakmice, sigurno će biti teško, ali imamo kvalitet i verujem da neće biti problema ako izadjemo kako treba i da ćemo ostvariti pobedu koja će nas približiti krajnjem cilju. Objektivno jesmo favoriti, svesni smo toga", naveo je Dmitrović.

"To nam ne stvara dodatni pritisak, znamo koji je cilj, a to su šest bodova u dve utakmice u oktobarskom ciklusu. Ne bežimo od toga, idemo da pobedimo Luksemburg, kao što ćemo posle uraditi i sa Azerbejdžanom", dodao je srpski golman.

Orlovi
foto: Starsport©

Reprezentativac Stefan Mitrović rekao je da je ekipa od početka kvalifikacija pokazala da protiv svakog protivnika može da ide na pobedu.

"Prethodne igre daju nam za pravo da budemo maksimalno pozitivni, motivisani, da imamo mnogo samopouzdanja, idemo na šest bodova u te dve utakmice. Ali, ne treba potceniti nikoga, uvek smo pričali da su te utakmice protiv na papiru slabijih rivala najteže. Sa stručnim štabom i izmedju sebe ćemo koncentrisano ući u te utakmice i dati maksimum da do]emo do željenog rezultata", naveo je on.

Upitan da li postoji pritisak, Mitrović je rekao da je igranje za reprezentaciju posebna stvar i da to svaki igrač najviše voli.

"Pritiska nema jer verujemo u svoj kvalitet, idemo da odigramo utakmicu na nivou iz prethodnih. Znamo da smo bolji od rivala i da možemo do željenog cilja. Odigrali smo po jednu utakmicu protiv obe ekipe, Luksemburg je ostavio bolji utisak u Beogradu, a predstojeća utakmica biće teža", dodao je.

Posle Luksemburga Srbija će 12. oktobra u Beogradu igrati protiv Azerbejdžana, a poslednji meč u kvalifikacijama 14. novembra u Lisabonu.

"Pred našim navijačima, uz podršku koju očekujemo posle sjajnih igara reprezentacije, mislim da možemo da pobedimo svakog protivnika. Teža utakmica će biti u Luksemburgu, oni igraju bez pritiska, rasterećeno, a mi moramo da uzmemo važna tri boda. U tom smislu biće teško, ali uz naš kvalitet i ako udjemo ozbiljno u utakmicu, mislim da neće biti nikakvih problema", ocenio je Mitrović.

Aleksandar Mitrović, Srbija
foto: Starsport

Napadač Srbije Dušan Vlahović rekao je da svi očekuju dve pobede u predstojeće dve utakmice kako bi ekipa spremno dočekala duel sa Portugalom u novembru.

"Imamo kvalitet i pristup, daćemo sve od sebe da osvojimo sad tri boda, a kada Azerbejdžan bude došao u Beograd, istim pristupom idemo na pobedu i da u poslednju utakmcu, koju svi očekujemo, udjemo maksimalno koncentrisano", rekao je on.

Vlahović je rekao da ne treba misliti o prethodnom duelu sa Irskom, već samo o narednim važnim utakmicama.

"Razmišljamo samo unapred, da dobijemo sve do kraja i da se plasiramo na Mundijal. Nemamo pritisak, više obavezu prema sebi i svima koji nas prate da ostvarimo dve pobede i idemo na sve ili ništa u Portugalu. Više su to neka euforija i velika očekivanja nacije. Daćemo sve od sebe da pobedimo obe i da idemo u Portugal na pobedu", rekao je igrač Fjorentine.

"Moja igra može bolje, nikada nisam zadovoljan, ali reprezentacija je sasvim nešto drugo. Nije bitno ko daje golove, bitno je da reprezentacija pobedjuje, želja svih nas je da se plasiramo, nebitno ko će šta", dodao je Vlahović.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Na tabeli Grupe A Srbija je druga sa 11 bodova, a prvoplasirani Portugal ima 13 bodova. Luksemburg je treći sa šest bodova i utakmicom manje, Irska je četvrta sa dva boda, a poslednji Azerbejdžan ima bod.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track