BARSA SHVATILA KAKVO BLAGO IMA: Ceo svet priča o GAVIJU, Katalonci nude novi ugovor i obeštećenje od 500 MILIONA EVRA
Foto: Profimedia

dijamant

BARSA SHVATILA KAKVO BLAGO IMA: Ceo svet priča o GAVIJU, Katalonci nude novi ugovor i obeštećenje od 500 MILIONA EVRA

Fudbal -

Engleski klubovi već pokazali interes za španskim vunderkindom

Mladi Gavi je neverovatnom utakmicom u trijumfu Španije nad Italijom (2:1) učinio da ceo svet piše o njemu. Gotovo preko noći postao je planetarno poznat. Dečak od 17 godina koji je postao najmlađi reprezentativac "crvene furije" u istoriji na debiju za Španiju odigrao je maestralnu utakmicu u polufinalu Lige nacija.

Gavi
foto: Profimedia

I kako stvari bivaju u takvim trenucima u fudbalu, Gavi je preko noći postao interesantan mnogim velikim klubovima. Toga su svesni i u Barseloni, pa predsednik kluba Đoan Laporta čini sve da još jedan izdanak čuvene Akademije La Masija ostane na stadionu Kamp Nou.

Gavi
foto: Twitter Printscreen

U Španiji Gavija jedni porede sa Inijestom, a drugi sa Ćavijem. Barselona je pre godinu dana potpisala novi ugovor sa njim, do juna 2023. godine. Tada je stavljena klauzula od 50.000.000 evra za njega. S obzirom na prikazane partije, fudbalsku inteligenciju i brzinu, rekli bismo smešna suma, posebno za bogate klubove iz Premijer lige.

Gavi
foto: Profimedia

Zato Barselona na sve načine pokušava da sa mladim Gavijem potpiše novi ugovor, sa ciljem da ga zadrži do 2026. godine. Međutim, problem je španski zakon kao i pravila FIFA koja za decu mlađu od 18 godina ne dozvoljava duže ugovore od tri godine. Zato Barsa želi da pronađe model ugovora 3+2 i stavi klauzulu vrednu 500 miliona evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track