KVALIFIKACIJE ZA SP: Irska slavila u Azerbejdžanu, pobede Škotske, Švedske i Ukrajine! VIDEO
Foto: EPA

KATAR 2022

KVALIFIKACIJE ZA SP: Irska slavila u Azerbejdžanu, pobede Škotske, Švedske i Ukrajine! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Republike Irske pobedili su danas u gostima selekciju Azerbejdžana sa 3:0, u utakmici šestog kola Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Dva gola za pobednički tim bio je Kalum Robinson, u sedmom i 39. minutu, a u strelce se upisao i Ogbene u 90. minutu.

Republika Irska je upisala prvu pobedu u kvalifikacijama i četvrta je na tabeli sa pet bodova, dok je Azerbejdžan poslednji sa jednim bodom.

U drugom meču Grupe A, od 20.45 snage će odmeriti Luksemburg i Srbija.

Portugal je trenutno prvi na tabeli sa 13 bodova, Srbija je druga sa dva boda manje, dok je Luksemburg treći sa šest bodova.

U grupi F, Škotska je pobedila Izrael sa 3:2.

Izrael je poveo već u petom minutu golom Erana Zahavija, izjednačio je Džon Mekgin 30, da bi samo dva minuta kasnije za novu prednost gostujućeg tima pogodio Munas Dabur.

Škotska je u poslednjim momentima prvog poluvremena imala veliku šansu da dodje do izjednačenja, ali Lindon Dajks nije iskoristio penal.

Medjutim, Dajks se iskupio za taj promašaj u 57. minutu i doneo svom timu izjednačenje, da bi sva tri boda Švedskoj doneo Skot Mektomini u 94. minutu.

Škotska je druga na tabeli Grupe F sa 14 bodova, odnosno ima četiri manje od prvoplasirane Danske koja će kasnije večeras igrati protiv Moldavije. Izrael je treći sa deset bodova.

Fudbaleri Švedske pobedili su na svom terenu selekciju Kosova sa 3:0, u utakmici Grupe B kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Emil Forsberg je doneo vodjstvo Švedskoj u 29. minutu sa penala, na 2:0 je povisio Aleksander Isak u 62. minutu, a pobedu domaćeg tima potvrdio je Robin Kvajson u 79. minutu.

U drugom meču Grupe B, Grčka je pobedila Gruziju u gostima sa 2:0.

Mreže su mirovale sve do 90. minuta kada je Anastasios Bakasetas sa penala doneo vodjstvo Grčkoj, da bi pet minuta kasnije pobedu gostujuće ekipe potvrdio Dimitrios Pelkas.

Španija je prva na tabeli Grupe B sa 13 bodova, Švedska sada ima bod manje, dok je Grčka treća sa devet bodova. Selekcija Kosova je četvrta sa četiti boda, dok je Gruzija sakupila jedan.

Ukrajina je, u okviru Grupe D, slavila protiv Finske sa 2:1. Strelci za pobednički tim bili su Andrij Jarmolenko u četvrtom i Roman Jaremčuk u 34. minutu, dok je jedini gol za Finsku postigao Temu Puki u 29. minutu.

Ukrajina je sada druga na tabeli sa osam bodova, dok je Finska četvrta sa tri manje.

Francuska je prva na tabeli Grupe D sa 12 bodova, BiH je treća sa šest bodova, dok je Kazahstan poslednji sa tri osvojena boda.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track