ŽOCOV VALJAK SAMO MELJE, GROBARI UŽIVAJU! Partizan savladao i Studentski centar za treću pobedu u nizu VIDEO
Foto: ABA Liga

aba liga

ŽOCOV VALJAK SAMO MELJE, GROBARI UŽIVAJU! Partizan savladao i Studentski centar za treću pobedu u nizu VIDEO

Košarka -

Košarkaši Partizana nastavili su ponbednički niz i posle tri kola regionalne ABA lige imaju maksimalan učinak, pošto su posle Splita io Zadra, savladali i podgorički Studentski centar (79:57).

Željko Obradović je prvi put posle 28 godina na domaćem terenu kao trener predvodio Partizan u takmičarskokj utakmici. Na tribinama Arene bilo je nešto više od 5000 navijača, koji su pre početka utakmice ovacijama pozdravili i bivšeg kapitena Novicu Veličkovića, koji je nagrađen od strane Lige.

Na samom terenu Partizan je od prvvog minuta bio u prednosti.

Početak meča obeležile su trojke Uroša Trifunovića, kao i atraktivan ''alej-up'' Kevina Pantera i Zeka Ledeja. Crno-beli su lagano uvećavali prednost, a gosti su se sve više mučili u napadu, pa je posle prve četvrtine bilo 20:9 za Partizan.

Početkom druge je problema u napadu imao Partizan, kao i sa defanzivnim skokom, pa su gosti uspeli da priđu na 21:15, a crno-belima je trebalo oko četiri minuta da dođu do prvih poena iz igre u drugom kvartalu. Potom se raspucao i Alen Smailagić, odbrana je ponovo počela da funkcioniše i Partizan je na poluvreme otišao vođstvom od 14 poena razlike - 37:23.

Početkom treće četvrtine Zek Ledej je bio van napadačkog ritma, pa je u dva uzastopna napada napravio dva prekršaja u napadu. Ipak, nedugo zatim, upravo njegovim poenima Partizan uvećava razliku na ''plus 21'', bilo je 48:27.

Kako je utakmica odmicala, i kapiten Rade Zagorac je bio sve efikasniji u napadu, Partizan je uspešno održavao ubedljivu prednost i samo se postavljalo pitanje kojom će razlikom crno-beli dobiti ovaj meč.

Ono što je pokvarilo utisak crno-belima jeste povreda Dalasa Mura koji je početkom poslednje četvrtine iskrenuo skočni zglob i sada postoji neizvesnost da li ga čeka i određena pauza. Osim njega, na treningu je pre utakmice povređen i Gregor Glas koji nije ni ulazio u igru, ali mu se ispod oka mogla videti modrica. Takođe, čeka se i povratak Kuruca posle preležanog koronavirusa.

Najefikasniji u ekipi Partizana večeras bio je Alen Smailagić sa 13 poena i pet skokova, bez ijednog promašaja. Kevin Panter ga je pratio sa 12 poena, pet skokova i četiri asistencije i Trifunović sa 10 poena.

U SC Derbiju, Baćović i Kamenjaš su upisali po 10 poena.

Željko Obradović
foto: KK Partizan

Četvrta četvrtina

40. minut 79:57 - Kraj utakmice

38. minut 77:52 - Partizan će ostvariti najubedljiviju pobedu u dosadašnjem toku NBA lige

37. minut 75:49 - Baćović je postigao sve poene za goste u četrvrtom kvartalu

34. minut 69:44 - Koprivicin prvi koš iz igre

33. minut 67:44 - Trojka Dangubića za maksimalnih plus 23

Košarkaš Partizana Dalas Mur je van igre zbog povrede proklizala mu je desna noga

Četvrta četvrtina

30. minut 61:44 - Partizan i dalje kažnjava većinu grešaka gostiju, a problem su izgubljene lopte

27. minut 56:34 - Vinjales je pogodio prviu trojku za goste u nastavku

25. minut 48:27 - Ledej je pogodio i crno-beli prvi put imaju više od 20 poena prednosti

24. minut 44:27 - Partizan uspeva da zakucavanjima poveća razliku

21. minut 39:23 - Trifunović ima 10 poena bez promašaja

Treća četvrtina

20. minut 37:23 - Partizan igra na mahove, solidni su u odbrani, ali u napadu je bilo mnogo problema. Sa druge strane, Kamenjaš je jedini igrač goistiju, koji je pogodio više od tri poena.

Kod Partizana Smailagič ima 11, Trifunović osam

16. minut 28:16 - Dvojka i trojka Smailagića za najveću prednost Partizana do sada

14. minut 23:15 - Mur je pogodio za prve poene Partizana u drugom kvartalu

14. minut 21:15 - Partizan je ubacio samo dve trojke (Trifunović) iz devet pokušaja

11. minut 20:11 - Tišma posle skoka u napadu prekida seriju promašaja tima iz Podgorice

Druga četvrtina

10. minut 20:9 - Prvi poeni Mura

Na tribinama je 5283 gledaoca

8. minut 18:9 - Panter je pogodio dvojku, pa zatim ukrao loptu u odbrani

6. minut 14:7 - Zakucavanje Smailagića

5. minut 12:5 - Posle serije promašaaja igrača Partizana, Trifunović je pogodio svoju i ekipno drugu trojku za doomaće

3. minut 7:2 - Partizan je u seriji 7:0, posle trojke Trifunovića, usledila su dva zakucavanja

1. minut 3:2 - Trojka Trifunovića posle zakucavanja Kamenjaša

Prva četvrtina

00:47

ARENA JE SPREMNA ZA ŽOCA: Pogledajte atmosferu u dvorani pred prvu utakmicu Partizana na domaćem parketu! VIDEO

Dobio je trener Željko Obradović koji će sposle 28 godina prvi put pred Grobaraima sedeti na klupi Partizana u takmičarskom meču, dobru vest pred meč. Rodions Kuruks se oporavio od korone i stavio se na raspolaganje timu. Međutim, mala je verovatnoća da će zaigrati pošto se tek vratio.

"Imali smo jednu veoma atipičnu sedmicu pred ovu utakmicu protiv Studentskog centra. Par igrača je imalo određene probleme, ali je dobra stvar da smo ipak održali nivo treninga na nivou na kom mislim da je potreban da bismo odigrali dobru utakmicu", otkrio je Obradović

Partizan
foto: Starsport

Studentski Centar je startovao ubedljivim porazom od Mege, a onda je pokazao drugo lice na meču sa Zadrom.

"Igramo protiv tima koji je odigrao zaista veoma dobru utakmicu protiv Zadra. Znamo i pretpopstavljamo da možemo naći način da odigramo dobro i tu utakmicu. Kao što sam već i govorio, svaka ekipa u ABA ligi zaslužuje respekt. Tako ćemo prići i utakmici protiv Studentskog centra, sa željom da nivo igre bude na makar malo boljem nivou nego što je to bio slučaj u prve dve utakmice", istakao je Obradović.

Aleksa Avramović se pred ovu utakmicu osvrnuo upravo na ta dva lica koje je Studentski Centar prezentovao na startu takmičenja.

"Igramo protiv ekipe koja je pokazala dva lica. Protiv Zadra, kada su pobedili su igrali dobro i organizovanu košarku, kada su prednjačili šuter Flečer Megi i Vinjales. Znamo da su njih dovjica dva najbolja igrača njihovog tima. Sa druge strane imamo njihov prvi meč protiv Mege, gde je Mega izvršila prititsak i ukrala im dosta lopti, pretrčala ih i na kraju rutinski taj meč dobila. Mi se spremamo posle dve pobede iako nismo pokazali ni delić onoga što je naš maksimum. Uigravamo se, upoznajemo se i jedva čekamo da izađemo pred navijače u subotu, da pobedimo", poručio je Avramović.

Utakmica počinje u 19 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track