PIKSI ZADOVOLJAN POSLE MINIMALCA U LUKSEMBURGU: Presudilo je naše strpljenje! VIDEO
Foto: Starsport©

KONFERENCIJA

PIKSI ZADOVOLJAN POSLE MINIMALCA U LUKSEMBURGU: Presudilo je naše strpljenje! VIDEO

Fudbal -

U šestom kolu kvalifikacija za prvenstvo sveta, fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras na gostovanju selekciju Luksemburga sa 1:0 (0:0) i ostala u trci sa Portugalijom za prvo mesto u grupi.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Dušan Vlahović u 68. minutu. Bila je to jedina greška koju su napravili domaći fudbaleri, koji su pokušali da naprave ofsjad zamku ali nisu uspeli, pa je naš napadač ostao oči u oči sa golmanom.

Nakon meča selektor Stojković izneo je svoje prve utiske.

"Video sam da je vrlo teško. Smatram da smo pobedili zato što smo bili strpljivi. Verovali smo do kraja da možemo do tri boda. Jedna zahtevna utakmica. Najvažnije je da smo stvorili puno šansi", rekao je Stojković i dodao:

"Zadovoljan sam pobedom pre svega, ali i odnosom igrača. Kod rezultata 0:0 dogovor je bio na poluvremenu da budemo strpljivi i verujemo da ćemo doći do šanse koja će prelomiti utakmicu. Bilo je dosta lepih akcija, bilo je dosta šansi. I 1:0 je sasvim dovoljno dobar rezultat."

Sledi Azerbejdžan, pa Portugal.

"Očekivanja su da očekujemo pobedu. Idemo već za koji dan protiv Azerbejdžana da osvojimo tri boda i onda da se pripremimo za odlučujuću utakmicu u Portugalu."

Već u utorak naša selekcija odmeriće snage sa ekipom Azerbejdžana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track