DUŠAN VLAHOVIĆ SKRATIO MUKE ORLOVIMA: Minimalac Srbije protiv Luksemburga uz nedosuđen penal za Tadića! Sledeći je Azerbejdžan
Foto: Profimedia

kvalifikacije za sp u kataru

DUŠAN VLAHOVIĆ SKRATIO MUKE ORLOVIMA: Minimalac Srbije protiv Luksemburga uz nedosuđen penal za Tadića! Sledeći je Azerbejdžan

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u gostima selekciju Luksemburga sa 1:0, u šestoj utakmici Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Jedini gol na meču za važnu pobedu Srbije postigao je Dušan Vlahović u 68. minutu.

Srbija je upisala četvrtu pobedu u kvalifikacijama i trenutno je prva na tabeli Grupe A sa 14 bodova, odnosno ima bod više od Portugala koji ima meč manje.

Luksemurg je treći sa šest bodova, bod manje ima Republika Irska, dok je Azerbejdžan poslednji sa jednim bodom.

Srbija se mučila u Luskemburgu, nikako nije uspevala da opasnije zapreti domaćem timu, sve do 68. minuta kada je Vlahović zatresao mrežu domaćeg tima.

1 / 8 Foto: Profimedia

Pola posla kod gola odradio je Miloš Veljković koji je sjajno proigrao Vlahovića nakon čega je igrač Fjorentine lepo matirao golmana Luksemburga.

Srbija je posle tog gola zaigrala bolje, Vlahović je u 92. minutu postigao još jedan pogodak ali je poništen zbog ofsajda, tako da se rezultat do kraja meča nije menjao.

Fudbaleri Srbije će u utorak na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Azerbejdžan, dok će Luksemburg gostovati Portugalu.

Tok meča:

Kraj meča!

90+4 minut - Ponovo prilika za Radonjića i ponovo promašaj.

90+2 minut - Postigao je gol Dušan Vlahović ponovo, ali je on poništen posle gledanja VAR-a.

90. minut - Utakmica je produžena za četiri minuta.

90. minut - Ponovo je probao Radonjić sa ivice šesnaesterca, ali lopta ide preko gola domaćih.

Srbija, Luksemburg
foto: Profimedia

88. minut - Prošao je Radonjić po levoj strani i probao iz mrtvog ugla, ali lopta ide tik preko prečke. Ipak, sudija je pokazao da je napadač Srbije bio u ofsajdu pre kontakta sa loptom.

86. minut - Umesto Mitrovića u igri je Nemanja Maksimović.

Pogledajte gol Vlahovića iz drugog ugla.

85. minut - Domaći su krenuli na sve ili ništa, naši fudbaleri strepe za bodove.

80. minut - Kako se približava kraj meča tako pada koncetracija naših fudbalera, dok domaći to koriste da stvaraju šanse.

70. minut - U igri je Saša Lukić umesto Nemanje Gudelja.

68. minut - GOOOOOOOOL - Vlahović pogađa za Srbiju. Duga lopta do napadača Srbije koji je pobegao svom čuvaru trkom iza leđa i onda rutinski završio sjajnu akciju naše reprezentacije. Gledao je sudija ovog puta VAR, ali pogodak je bio čist.

Neviđen skandal izazvali su Albanci.

55. minut - Dosta mirnije se sada igra, Srbija vreba svoje šanse iz kontri i grešaka domaćina koji su preuzeli inicijativu.

46. minut - Umesto Filipa Đuričića u igri je Nemanja Radonjić. Takođe, Spajić je ušao u igru umesto Strahinje Pavlovića na početku drugog dela igre.

Neverovatan previd sudije, pogledajte detaljno šta se dogodilo.

Zavšreno je prvo poluvreme u Luksemburgu.

45+1. minut - Srbija je oštećena. Golman domaćih je zakačio po nogama Tadića koji je bio sa loptom ispred gola, ali sudija je odlučio da ne pokaže na penal. Đuričić je zbog protesta dobio žuti karton.

45. minut - Prvi deo igre produžen je za dva minuta.

43. minut - Ređaju se šanse za naše fudbalere, ali mreže još uvek miruju.

Srbija, Luksemburg
foto: Profimedia

34. minut - Najbolja šansa za domaće. Probao je Til, srećom lopta ide preko prečke gola Rajkovića. Nekoliko naivnih grešaka naših reprezentativaca.

32. minut - Probao je Bareiro iz koraka da iznenadi Rajkovića, ali lopta ide pored gola Srbije.

30. minut - Posle kornera koji je izveo Tadić probao je glavom Pavlović, ali lopta ide pored gola domaćina. Ovo je bio peti pokušaj Srbije na meču.

28. minut - Prva prilika za domaće. Probao je Sinani sa ivice šesnaesterca, ali u poslednjem trenutku reagovao je Sergej i blokirao šut.

27. minut - Nova šansa za Vlahovića, probao je sa desne strane levom u kontra ugao, ali pored gola ide lopta, gol visi u vazduhu!

Stvari u našoj grupi postaju jasnije.

23. minut - Žuti karton za Pavlovića zbog čega će morati da propusti naredni meč koji je na programu već u utorak.

19. minut - Nova odlična šansa za Srbiju. Centrirao je Mitrović sa desne strane do Vlahovića koji je kasnio par milimetara i tako je propala odlična šansa za našu reprezentaciju.

14. minut - Pokušavaju gosti da preuzmu incijativu, ali ne ide im to od ruke. Orlovi vrebaju svoju šansu iz kontre.

Srbija
foto: FSS

10. minut - Novi grub start domaćina i opomena za Tila, prvu zvezdu ove ekipe.

4. minut - Prva šansa na meču. Dugo lopta do Tadića koji je bio sam u petercu domaćina, ali nije najbolje uspeo da je zahvati, pa je propala šansa.

1. minut - Već u prvom napadu žuti karton za domaće zaradio je Bareiro.

1. minut - Utakmica je počela.

Sastavi:

Luksemburg (4-4-2): Mori - Jans, Šano, Karlson, Pinto - Sinani, Bareiro, S. Til, O. Til - Sančez, Devil.

Srbija (3-4-1-2): Rajković - Veljković, Nastasić, Pavlović - Đuričić, Milinković-Savić, Gudelj, Kostić - Tadić - A. Mitrović, Vlahović.

Reprezentativci Srbije večeras (20.45) napadaju tri boda, koja ih ostavljaju u trci za direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine

Fudbalska reprezentacija Srbije, uprkos onom nesrećnom remiju sa Ircima u Dablinu (1:1), puna optimizma dočekuje večerašnji duel sa Luksemburgom (20.45), koji bi Srbiju samo približio onom scenariju koji cela nacija očekuje.

A to je da tog 14. novembra u odlučujućem meču kvalifikacija za prvenstvo sveta u Kataru Srbija odmeri snage sa Portugalom u Lisabonu, napadne iz sveg oružja i sa pobedom završi kvalifikacije i plasira se direktno na Mundijal naredne godine u Kataru!

Portugal ima 13 bodova, dok su „orlovi“ drugi i imaju dva boda manje upravo zbog onog kiksa u Dablinu, kada su dominirali protiv Iraca. Zato će im u slučaju pobede nad Luksemburgom večeras i Azerbejdžanom u utorak, uz oba trijumfa Portugala nad Luksemburgom (12. oktobar) i Irskom (11. novembra), biti neophodna pobeda u Lisabonu da izbore direktan plasman na najveću fudbalsku smotru sveta.

U suprotnom, moraće do Katara težim putem, kroz baraž, kao drugoplasirani. Problem za Piksija na večerašnjem meču biće povreda Nikole Milenkovića, zbog koje odlični defanzivac neće biti u sastavu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track