Veliki incidenti na meču PAOK - Rapid

Neredi u Solunu

Veliki incidenti na meču PAOK - Rapid

Fudbal -
Za sada nema podataka o broju povređenih i uhapšenih

Fudbaleri PAOK-a savladali su večeras u Solunu tim bečkog Rapida sa 2:1 u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evrope, a uoči tog susreta došlo je do velikih navijačkih nereda na ulicama ovog grčkog grada.

Nasilje je počelo već par sati pred početak susreta u centru grada, a nakon toga su se ispadi nastavili i ispred i na Tumba stadionu, prenosi APA.

U centru Soluna sastalo se oko 770 navijača Rapida, kada ih je iz jedne poprečne ulice iznenada napala grupa navijača PAOK-a.

Tek nakon par minuta policija je uspela da razdvoji dve navijačke grupe. Posle toga neredi su nastavljani sat pre utakmice, kada su autobusi sa navijačima Rapida stigli pred stadion i gađani pirotehničkim sredstvima, među kojima i Molotovljevim koktelima.

Navijači su jedni na druge bacali svetleće rakete, a policija je morala da koristi suzavac kako bi ih smirila.

Suzavac se, kako prenosi APA, osetio na stadionu do te mere da je intervju, koji je trener Rapida trebalo da da na terenu, morao biti premešten u unutrašnjost stadiona.

Kada se činilo da se situacija smirila ponovo je došlo do nasilja među navijačima. Iz sektora navijača Rapida letele su svetleće rakete ka fanovima PAOK-a, koji su potom pojurili ka Bečlijama i uzvratili raketama.

Teren je u tom trenutku bio pun navijača PAOK-a, letele su stolice, reklame i brojna pirotehnička sredstva.

Premali broj prisutnih policajaca imao je muke da smiri navijače, a detaljni izveštaji o povređenima i uhapšenima za sada nisu objavljeni.

Od strane bečkih navijača moglo se čuti da su dva fana Rapida lakše povređena.

I pored velikih nereda utakmica je ipak odigrana, nakon što su navijači informisani preko razglasa da će biti prekinuta u slučaju i najmanjeg ispada.

http://www.youtube.com/watch?v=IKsJs_r5AKo
http://www.youtube.com/watch?v=LG6gkiFmCpU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track