Košarkaši spremni za Estoniju

Košarkaši spremni za Estoniju

Košarka -
Ulaz na utakmicu je slobodan

NOVI SAD - Reprezentacija Srbije sprema se za utakmicu protiv Estonije u okviru četvrtog kola grupe „A“ kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se 2013. održati u Sloveniji. Izabranici Dušana Ivkovića dočekaće jedno od najprijatnijih iznenađenja kvalifikacija u SPC Vojvodina u Novom Sadu u petak 24. avgusta, sa početkom u 20:30 časova.

- Uzbuđeni smo što prvi put posle dužeg vremena igramo u Novom Sadu. Sve utakmice prethodnih kvalifikacija odigrali smo u Areni i ovo je dobro za srpsku košarku da se igra i u drugim gradovima poput Niša i Zrenjanina. Imamo pozitivnu tremu, ali treba ponoviti partiju kao protiv Slovačke, maksimalno svih 40 minuta. Estonija je ozbiljna ekipa, iznenadili su Izrael. Treba biti skoncentrisan, nikoga ne treba potcenjivati. Veoma je bitna stvar što se Nenad Krstić vratio i nadam se da će nas zaobići povrede - optimističan je pred utakmicu sa Estonijom Nemanja Bjelica .

Milenko Tepić poziva na ozbiljnost protiv narednog protivnika.

- Utakmica je veoma važna jer je Estonija dobila Izrael u gostima. Generalno je protivnik za mene nepoznanica. Znam da gaje stil kao Letonija, igraju atipičnu košarku, visoki igrači dosta šire. Imamo veliki motiv posle poraza od Crne Gore. Nadam se punom Spensu i veoma mi je drago zbog toga što je Novi Sad domaćin - raduje se Milenko Tepić ponovnom igranju u rodnom gradu.

Selektor Dušan Ivković svestan je važnosti utakmice.

- Svaka je utakmica važna u ovakvom napornom sistemu. Retko kada sam imao ovakvo opterećenje, naporna putovanja na Island i u Slovačku, šokantan poraz protiv Crne Gore, ali treba pokazati kvalitet. Moramo da pokažemo da smo izvukli pouke iz prošlog poraza kod kuće, tim je kompletan posle duže vremena, izuzetno je bitan povratak Nenada Krstića, posebno je značajan njegov uticaj kao kapitena. U Novi Sad ide svih 14 igrača, mada su se Ivan Paunić i Duško Savanović požalili na povrede, ali se nadam da će svi biti sposobni za utakmicu. Estonije je ambiciozna ekipa. Ostvarili su veliku pobedu u Izraelu, dok su protiv Crne Gore bili okovani imperativom pobede. Dobro trče, igraju specifičnu košarku, visoki igrači su im pokretljivi, ali mi moramo prvo gledati sebe, a protivnika ispoštovati. Lično sam se obradovao kada sam čuo da će se igrati u Novom Sadu, koji je košarkaški grad, ali su utakmice van Beograda dodatna opterećenja - istakao je selektor Dušan Ivković.

GRUPA "A" - REZULTATI

Prvo kolo: Island – Srbija 78:91, Crna Gora – Izrael 75:69, Estonija – Slovačka 95:74. Drugo kolo: Slovačka – Island 75:81, Izrael – Estonija 86:88, Srbija – Crna Gora 71:73. Treće kolo: Slovačka – Srbija 71:93, Estonija – Crna Gora 64:77, Island – Izrael 83:110.

Četvrto kolo (24 avgust): Slovačka – Izrael (18:00), Crna Gora – Island (20:30), Srbija – Estonija (20:30).

Selektor Dušan Ivković računa na svih 14 igrača. Protiv Estonije u kombinaciji su: Miloš Teodosić, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Ivan Paunić, Nemanja Bjelica, Duško Savanović, Marko Kešelj, Milan Mačvan, Dejan Musli, Nemanja Nedović, Vladimir Štimac, Nenad Krstić, Danilo Anđušić i Zoran Erceg. Kojih 12 igrača će igrati odrediće se na dan utakmice.

Distribucija ulaznica će se vršiti na dan utakmice od 12 časova, na blagajnama Istok i Zapad SPC Vojvodina u Novom Sadu. Pojedinac će moći da preuzme najviše četiri ulaznice. Mesta u dvorani su numerisana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track