NAPAD NA FIFA I UEFA KAKAV SE NE PAMTI: Golman Reala osuo paljbu: Samo brinu o svom džepu, nismo mi roboti!
Foto: Profimedia

kurtoa digao glas

NAPAD NA FIFA I UEFA KAKAV SE NE PAMTI: Golman Reala osuo paljbu: Samo brinu o svom džepu, nismo mi roboti!

Fudbal -

Golman Real Madrida Tibo Kurtoa kritikovao je rukovodeća tela u fudbalu zbog zgusnutog rasporeda utakmica i istakao da Evropsku fudbalsku uniju i Medjunarodnu fudbalsku federaciju interesuje samo novac i da ne brinu o igračima.

Belgijski golman je još ranije rekao da je meč za treće mesto u Ligi nacija "beskorisan", ali je sa protestima nastavio i posle utakmice koju je njegov tim izgubio od Italije sa 2:1.

"Ovaj meč se igra samo zbog novca i moramo biti iskreni u vezi sa tim. Za Uefa to je samo dodatni novac", rekao je Kurtoa, prenosi I-Es-Pi-En (ESPN).

"Naravno da svi žele da igraju, ali pogledajte koliko su promenjeni sastavi oba tima. Da je ovo bilo finale, igrali bi drugi igrači. Ovo samo pokazuje da igramo previše utakmica", dodao je on.

On je istakao da će seledeće godine raspored biti još teži sa zimskim Svetskim prvenstvom u Kataru.

"Sledeće godine imamo Svetsko prvenstvo u novembru, što znači da ćemo sezonu morati da igramo do kraja juna. Ponovo ćemo se povredjivati. Nikoga nije briga za igrače. U junu, nakon dugačke sezone, moraćemo da odigramo četiri utakmice u Ligi nacija, a dobićemo samo dvonedeljni odmor. To nije dovoljno za fudbalera koji igra 12 meseci na najvišem nivou", rekao je Kurtoa.

Kurtoa je komentarisao i predlog Fifa o Svetskom prvenstvu na dve godine i ukazao na projekat Superlige koji je srušen.

"Oni su protiv Superlige, a rade isto. Ubacuju dodatne utakmice, izmislili su novo takmičenje, Liga konferencija ili kako se već zove... Mogu biti ljuti na timove koji žele Superligu, ali ne brinu o igračima, već samo o svom džepu", rekao je belgijski golman.

"Sada čujemo da žele da se Evropsko i Svetsko prvenstvo igraju na svake dve godine. Kada ćemo mi odmarati? Nikad. Na kraju, najbolji igrači će se samo povredjivati i povredjivati... Mi nismo roboti. Sve je više utakmica, a sve manje odmora za nas i nikog nije briga", istakao je Kurtoa.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track