OVK ŠAĆIRI NIJE NAJGORI! Šta se dešava u Švajcarskoj: Otkriven NOVI SKANDAL na stadionu u Ženevi!
Foto: Printskrin

novi skandal

OVK ŠAĆIRI NIJE NAJGORI! Šta se dešava u Švajcarskoj: Otkriven NOVI SKANDAL na stadionu u Ženevi!

Fudbal -

Đerdan Šaćiri švajcarski reprezentativac albanskog porekla još jednom je bio u centru skandala, sada na temu terorističke organizacije, tzv. . Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), ali nije to zgrozilo tamošnju javnost već nešto sasvim drugo.

Podsetimo, posle kvalifikacionog trijumfa Švajcarske nad Severnom Irskom, Šaćiri je stao pred TV kamere i potom mu je jedan čovek prekrio jaknom na kome se nalazi amblem sa slovima "UČK", što je na albanskom skraćenica za pomenutu tzv. Oslobodilačku vojsku Kosova.

Odmah je reagovao i Fudbalski savez Srbije, tražeći da se Đerdan Šaćiri izbaci iz fudbala, u Švajcarskoj je došlo do hapšenja albanskog provokatora.

Ipak za tamošnje medije, glavna "fudbalska" vest dana je potpuno drugi incident.

Naime, glavna vest na naslovnoj strani sajta najtiražnijeg švajcarskog lista, "Blik", je - skandal koji se na stadionu u Ženevi desio u vezi sa jednim 11-godišnjakom.

Džerdan Šaćiri
foto: Printskrin

U tom tekstu se navodi sledeće:

"U slučaju Đerdana Šaćirija, obezbeđenje je izostalo, a u drugom je, pak, na stadionu u Ženevi obezbeđenje reagovalo prilično oštro. Tako se bar tvrdi u jednom TV izveštaju.

Desila se ružna scena na utakmici Servet - Lozana (1:1) pre 16 dana.

Tada je 11-godišnji dečak u 79. minutu utakmice utrčao na teren, da bi se fotografisao sa napadačem Serveta Grejdžonom Kjeijem. Kada se vraćao na svoje mesto, priveli su ga radnici stadionskog obezbeđenja. Prema navodima familije, daleko od očiju ostale publike, došlo je do fizičkog maltretiranja, zbog čega je sada podneta krivična prijava.

"Odjednom, član obezbeđenja stadiona je zgrabio dečaka za uvo, odveo ga u toalet i ošamario ga vrlo snažno, tri puta. Greška je što je dete izašlo na teren, ali ništa ne opravdava ovakvo nasilje", ističe advokat porodice tog 11-godišnjaka, Robert Asael.

Prema pomenutom TV izveštaju, otac nije mogao do pomenutog privedenog sina da dođe puna dva sata posle incidenta, a porodica je posle utakmice dobila i pismeno upozorenje od FK Servet. Klub nije želeo da nam odgovori na pitanja povodom ovog slučaja", zaključuje Blik.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track